Wpis z mikrobloga

• 10
@51431e5c08c95238 to mnie właśnie zastanawia w historii dziejów, że jak to jest, z wielkiego głodu potrafili się podnieść wszyscy: ruscy, ukraincy, chińczycy, a murzyny od k---a zawsze głodują i tylko wyciągają rękę po pomoc. Co do c---a
  • Odpowiedz
Ci sami ludzie repostują info typu "Jeśli 10 najbogatszych ludzi na świecie odda 10% swoich majątku to skończy się bieda w krajach 3 świata" XD

@trespasser: Mnie najbardziej śmieszy że chyba 90% ludzi myśli że miliarderzy mają ten swój majątek w gotówce i mogą go od tak wydawać kiedy chcą i na co chcą. xD
  • Odpowiedz
@51431e5c08c95238: Oni te 44 mld wydaliby w tydzień. Zakończenie głodu na świecie ważna rzecz ale tu trzeba inwestować w nowe technologie, rolnictwo, ograniczenie hodowli bydła no i program antykoncepcji w tych biednych krajach. Julka niech ma pretensje do ONZ, rządów państw a nie Muska bo jego 44mld nic nie zmienią w tej kwestii.
  • Odpowiedz
Według co niektórych lepiej wywalić w błoto $43 miliardy na murzynów którzy się mnożą bez końca a potem wołają pomocy głoduje!!! xDD

@51431e5c08c95238: najśmieszniejsze jest to, że jakaś organizacja ogłosiła, że jeżeli Elon Musk przekaże im ileś tam... 2% swojego majątku to zlikwidują głód na świecie

no i Elon się zgodził, ale żeby przedstawili transparentny plan na co pójdą te pieniądze, w co zostaną zainwestowane itd

no i firma wymiękła
  • Odpowiedz
@kaarp: Czyli zakupienie jedzenia za 3.5 miliarda USD, i dodatkowo przeznaczenie 2 miliardów USD na darowizny gotówkowe i bony na jedzenie oraz przewalanie 700 milionów na zarządzanie programami w danych krajach rozwiąże problem głodu na świecie?

Curva - nie sądzę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°).

Chyba żartujesz, to przecież żaden plan. Takie działanie spowoduje tylko tyle, że przez rok nikt nie umrze z głodu w Afryce (ale za to - rozmnożą się jeszcze ze dwa lub trzy razy - bo tak robią prości
  • Odpowiedz
@51431e5c08c95238: ja myślę, że głowice atomowe pozwalające na zmiecienie afryki z powierzchni ziemi wyszłyby drożej niż twitter, bo chyba o takie rozwiązanie jej chodziło w likwidowaniu głodu na świecie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz