Aktywne Wpisy
pablo397 +659
Kiedy zrozumiecie, że fakt, że ci ludzie posiadają obywatelstwo francuskie i mieszkają całe życie we Francji nie czyni ich w żaden sposób francuzami. Bo oni nie chcą się czuć francuzami. W ich domach jest pieczołowicie kultywowana tożsamość algierska. Wychowywani są w miłości do ojczyzny ojców czy dziadków. Oni nigdy nie zaakceptują kultury francuskiej.
Ich system wartości opiera się na islamie, arabskim podejściu do kobiet, miłości do rodziny i ziemi ojczystej. Takie pojęcia
Ich system wartości opiera się na islamie, arabskim podejściu do kobiet, miłości do rodziny i ziemi ojczystej. Takie pojęcia
KapitanOdwiert +272
To byli czasy #nostalgia
Mam w piwnicy dwa kartony zastawy stołowej z porcelany. Czy znalazłaby się osoba, która się zna na antykach? Tutaj już nawet nie chodzi o ustawienie się do końca życia, ale chciałbym się tego pozbyć za jakąś rozsądną cenę.
Na załączonym zdjęciu znajduje się dzbanek i cukierniczka. Cała reszta jest w podobnym stylu.
Dodam jeszcze, że zastawa została wyprodukowana w fabryce porcelany w Książu. Na spodzie mają taki znaczek.
Pozdrawiam
#wykop
#pytanie
#pytaniedoeksperta
#poznan
#zainteresowania
#pomocy
#allegro
Ty dasz mi talerze a ja w zamian wezmę od Ciebie kubki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@monkeyshrines: Ty tak na serio?
Jeżeli na mikro będzie małe zainteresowanie może popołudniu zrobię jeszcze jakieś znalezisko. Nawet w wykopalisku trafi do większego grona.
Zawołam jeszcze raz, jak nikt się nie znajdzie, to spróbuje ze znaleziskiem. (Przepraszam za spam ale chce się tego pozbyć)
#wykop
#pytanie
#pytaniedoeksperta
#poznan
#zainteresowania
#pomocy
#allegro
Komentarz usunięty przez autora