Wpis z mikrobloga

Siema, chce kupic laptopa.
*nie chcialbym wydawac wiecej niz 3000 zl
(chyba, ze naprawee warto cos tam dorzucic)

Co bede na nim robil ?
*office, przegladanie internetu, duzo pootwieranych okienek w przegladarce, hobbystycznie nauka w photoshopie albo jakis inny podobny program, film tez lubie obejrzec na laptopie, pykanie w gierki raczej rzadko
* ekran 15

Laptop bedzie czesto zabierany w delegacje.
Chcialbym, aby posluzyl mi latami, wiec zalezy mi na dobrym wykonaniu laptopa, oraz by firma miala dobra renome jesli chodzi o zywotnosc i wykonanie.
Czy Dell jest taka firma ?

Nie znam sie na tym, wiec korzystam z rankingu chwalonego pod tym tagiem techlords.pl i ten mnie zainteresowal
https://www.x-kom.pl/p/699131-notebook-laptop-156-dell-inspiron-5515-ryzen-5-5500u-8gb-512-win11.html?partnerid=100448925&sm12=MTM=&ts=1648662381&token=b052549e87b5e3176b56c590a2408791&101

I ten tez fajny, ale czy laptopy huawei maja dluga zywotnosc ?
https://www.x-kom.pl/p/667313-notebook-laptop-156-huawei-matebook-d-15-i5-1135g7-8gb-512-win10-srebrny.html?partnerid=100204905&sm12=MjM=&ts=1649089170&token=9da6b24b260ac43e85cb6a77e49ec5c3&107

Macie jakies inne propozycje ?
Co polecacie ?
Z tych dwoch ktory lepszy ?

Z gory dzieki

#szukamlaptopa
#laptopy
#komputery
  • 14
  • Odpowiedz
@Prawilniak: generalnie zywotnosc jest po stronie Della, firma z latami doswiadczenia, swiadczy tez o tym duza ilosc polecanych uzywek, Huawei na rynku laptopow jest chyba jakies 5 lat.. w tej cenie huawei wyroznia sie pelna aluminiowa obudowa, z kolei nie da sie go rozbudowac, wiec kazdy ma inne zalety
  • Odpowiedz
@emerjot:
Hmm..czyli zywotnosc po stronie della, a wykonanie po stronie huawei. Rozbudowywac i tak raczej nie bede, bo jak widac nie mam duzych wymagan xd

Czyli obydwa modele sa naprawde spoko i moge smialo zastanawiac sie tylko nad tymi dwoma modelami ?
  • Odpowiedz
@Prawilniak: Ta żywotność to niestety nie ta seria :) Dell już dawno nie ma super żywotności i pancernych laptopów we wszystkich seriach, ich serie przeznaczone do domu są dakładnie tak samo słabe w tej kwestii co konkurencja niestety :(
  • Odpowiedz
@Prawilniak: Niestety nie orientuję się na tyle, żeby coś podpowiedzieć czy ten Huawei będzie ok, natomiast równanie Dell = super jakość i wytrzymałość no niestety już nie jest akutalne.
  • Odpowiedz
@Alinous: ale nadal jest jest w miare spoko ?
a jaka firma obecnie slynie z jakosci i wytrzymalosci ? Orientujesz sie czy juz nie bardzo w temacie ?
Jak bede uwazal przy transporcie i nie bede trzaskal ekranem o klawiature to nic zlego nie powinno sie z nim dziac chyba xd
Moze w szukaniu lapka nie ma co tego uwzgledniac na pierwszym miejscu :d no pomysle jeszcze, maksymalnie w poniedzialek chce
  • Odpowiedz