Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
NightRock +157
8 lat po premierze Toyoty C-HR chciałem ją mieć. Cholernie podobało mi się to auto.
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Chcą skłócić Polaków z Ukraińcami, dając realne przywileje tym drugim, żeby móc grzmieć jacy to Polacy są źli i ksenofobiczni, przegrać wybory z PiSem, czy po prostu w autystyczny sposób chcą zwrócić na siebie uwagę? XD
Bo nie mogę zrozumieć jak można było wpaść na tak debilny pomysł jak zwalnianie Ukraińców i Białorusinów z podatków, gdy Polacy już marudzą pod nosem, że muszą tyrać na ich socjale w Polsce dawane na tych samych warunkach co Polakom.
#rakcontent #bekazlewactwa #bialorus #rosja #ukraina #wojna #gospodarka #ekonomia #polityka
Takie jak zawsze - byle się dorwać do władzy ¯\_(ツ)_/¯
I szczerze powiem - trochę na to czekam (bo tak czy siak władza się zmieni - demokracja.exe) i tym razem po nich wykopki będą jeździć jak po burych su$@ch ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zenon_z_chorzowa1: i rozumiem, że zapłacisz większą składkę zdrowotną na ich pobyty w szpitalach, oraz większe podatki na 500+ które pobierają?
Czy po prostu jesteś zwykłym dzbanem i myślisz, że to
@kepak: nie ważne czyj jest senat, ważne, że w tym senacie PO głosowało za tym, a PiS przeciw
@zenon_z_chorzowa1: no to idź i płać 3000 zł ZUS, bo 2000 zł to się płaciło bez nich.
@Kolorowezworki: stamtąd też ludzie uciekają przed Baćką. Przecież były tam duże protesty i jest u nas masa ludzi z azylem politycznym.
Druga sprawa to zdecydowanie mniejszy koszt niż kary za Turów albo Izbę Dyscyplinarną.
Trzecia sprawa to gdyby nie powyższe to pieniądze do pomocy by się w UE spokojnie znalazły.
@skitarii: ale wiesz, że cała Europa się na to składa? czy nie?
UE nie dała Polsce jeszcze ani 1 euro na uchodźców z Ukrainy.
#!$%@?ć cię prądem.
@ExTc: zamknij pysk imbecylu: https://www.prawo.pl/samorzad/fundusze-na-pomoc-uchodzcom-od-ue-dla-polski,514116.html
To jest transfer środków z innego celu na Ukraińców, nowych pieniędzy nie dali.
Debili!
posiada obywatelstwo polskie, Kartę Polaka lub obywatelstwo innego niż Rzeczpospolita Polska państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub państwa należącego do Europejskiego Obszaru Gospodarczego albo Konfederacji Szwajcarskiej, lub
miała miejsce zamieszkania:
nieprzerwanie co najmniej przez trzyletni okres w państwie członkowskim Unii Europejskiej lub państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego, Konfederacji Szwajcarskiej, Australii, Republice Chile, Państwie Izrael, Japonii, Kanadzie, Meksykańskich Stanach Zjednoczonych, Nowej Zelandii, Republice Korei, Zjednoczonym Królestwie Wielkiej
@vejnn: oczywiście, że tak będzie, ale to będzie do wykorzystania tylko przez lokalnych cwaniaczków i ludzi z plecami, którym nigdy nie wejdzie lokalna kontrola na plecy, a nawet jakby, to będzie dziwnie niezauważać oczywistych wałów.
A dla zwykłego człowieka będą uciążliwe kontrole