Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich zgromadzonych, mam pytanie odnośnie burgerów z Poznaniu. Był tu kiedyś burger o nazwie burger house na długiej ale będąc tu niedawno, lokal był zamknięty i jakiś roślinny przybytek tam powstał. Ktoś mógłby udzielić informacji co się stało z tamtym lokalem, był prowadzony przez takiego starszego pana który lubił oglądać westerny. A jak nic nie wiadomo odnośnie tego miejsca, to gdzie w Poznaniu można zjeść prawdziwego burgera wysmazonego według uznania najlepiej na ogniu a nie na podeszwę jak wszędzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#poznan
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@19adrian: o ile dobrze pamiętam Burger House się wyniósł z lokalu na Długiej do food trucka i koczował na jakiś peryferiach - Suchy Las, potem chyba osiedli w Lusówku, ostatni post na FB jest z 2020 więc chyba dalej tego nie ciągną albo po prostu porzucili social media
  • Odpowiedz
Szkoda że tak się stało bo moim zdaniem był bardziej aromatycznym i dobrym burgerem jakie jadałem, nie ten syf co obecnie jest wszędzie smażony na metalowej płycie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@19adrian: niestety nie wiem co z burger house, ale to byla jedna z pierwszych burgerowni, nostalgia mocno. Lokal obok jest hypno truckni robia spoko burgery w dobrej cenie, ale klimat zaden
  • Odpowiedz
  • 1
@19adrian daj znać jak coś znajdziesz. W Warszawie są super burgerownie, pp przeprowadzce do Poznania nie mogę znaleźć nic takiego ekstra :(
  • Odpowiedz