Wpis z mikrobloga

zajebista książka w takim razie jeśli każe wymyślać koło na nowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cohontes: i do tego własnie bije :D Chociaż jakoś nie wczytuje się za specjalnie. Jeden gość tutaj na wykopie szukał książki do Data Science w Pythonie i że rok wydania 2022 to postanowiłem zobaczyć co tam jest.
@inny_89: 1. pijesz, nie bijesz, 2. pisanie własnych modułów wcale nie jest głupie, bo będziesz wiedział, co siedzi w środku, każdy debil potrafi zrobić import pandas i przepisać kod z tutoriala
1. pijesz, nie bijesz, 2. pisanie własnych modułów wcale nie jest głupie, bo będziesz wiedział, co siedzi w środku, każdy debil potrafi zrobić import pandas i przepisać kod z tutoriala

@zwei:
Jakaś taka agresja siedzi w Twoim komentarzu. Co do pierwszego to racja - dzieki.
Co do drugiego to rozumiem, ze implementacje numpy czy tam pandasa to trzaskasz od zera? :D Jeśli tak, to daj namiary na ludzi, którzy ci za
Oczywiście że nie piszę od zera, ale staram się mniej więcej wiedzieć co jest pod spodem.

@zwei: aaa to tak! Generalnie też zawsze staram się "podglądać" co większe i bardziej znane projekty, zeby sprawdzić jak to jest zrobione (np. ostatnio bardzo mnie zainteresowałem fastApi). Można się dużo nauczyć.