Wielu amatorów pisze o "niebezpiecznych" rosyjskich czołgach, więc to dla tych głupców tłumaczę:
Po lewej durny amerykański czołg Abrams ma panele przeciwwybuchowe tzw blowoff panels, które kierują eksplozję amunicji z dala od załogi, ale pozostawiają ją bezbronną bez amunicji!
Po prawej potężny i unikatowy rosyjski czołg wykorzystuje eksplozję amunicji do wyniesienia załogi w bezpieczne miejsce
@Urojony_programista: a mi sie wydaje ze pan sciemniasz rosyjskie czolgi wykorzystuja substancje zawarte w ciele zalogi do wyniesienia wiezyczki na orbite w celu skutecznego ostrzelania amerykanskich satelitow szpiegowskich
@Urojony_programista: Tu raczej zamysłem konstruktora było to, że taki zaatakowany czołg zamiast się poddać jak jakiś bieda abrams to walczy do końca i próbuje nawet swoim metalowym cielskiem przywalić w napastnika. Dzięki temu, że cząsteczki załogi także biorą udział w tym heroicznym czynie to mogą zostać pośmiertnie odznaczeni workiem ziemniaków, podczas gdy tchórze w amerykańskiej puszce będą zajmować łózka w szpitalu.
@Jebanany: leopardy maja 2 magazyny amunicji, jeden w wieżyczce i jeden z przodu kadłuba. Jeśli trafi się w ten drugi to efekt jest podobny jak w ruskich czołgach.
@Urojony_programista nie wiem czy wiecie, ale dzięki temu cześć załogi zostaje w czołgu na zawsze. Przy rekonstrukcji czołgów z ww2 wiele osób trafiło na cieniutkie białe szpilki wciśnięte w różne zakamarki pancerza. Nie jest to nic innego jak kości załogi które zostały wprasowane ciśnieniem wybuchu.
Po lewej durny amerykański czołg Abrams ma panele przeciwwybuchowe tzw blowoff panels, które kierują eksplozję amunicji z dala od załogi, ale pozostawiają ją bezbronną bez amunicji!
Po prawej potężny i unikatowy rosyjski czołg wykorzystuje eksplozję amunicji do wyniesienia załogi w bezpieczne miejsce
#rosja #wojna #ukraina #heheszki #czarnyhumor
źródło: comment_1649315689ceIrPwahZARENwvqXqKWeU.jpg
Pobierzrosyjskie czolgi wykorzystuja substancje zawarte w ciele zalogi do wyniesienia wiezyczki na orbite w celu skutecznego ostrzelania amerykanskich satelitow szpiegowskich
Komentarz usunięty przez autora
Przy rekonstrukcji czołgów z ww2 wiele osób trafiło na cieniutkie białe szpilki wciśnięte w różne zakamarki pancerza. Nie jest to nic innego jak kości załogi które zostały wprasowane ciśnieniem wybuchu.