Wpis z mikrobloga

#rower #siodelko

Cześć Mirki, znacie jakiekolwiek miejsce we Wrocławiu gdzie mogę przetestować siodło rowerowe? Nie mogę trafić z odpowiednim modelem i po 20+ km dupa mi odpada, a trzeci raz w ciemno nie chcę kupować.
  • 21
  • Odpowiedz
Próbuje ustawiać już od kilku wyjazdów przód-tył + pochylenie, ale za każdym razem kończy się to obtarciami i bólami kości kulszowych ( ͡° ʖ̯ ͡°) dzisiaj pojechałem chwilę w las i trasy szutrowe, 30+km i na kilka dni mam spokój z rowerem
  • Odpowiedz
obtarciami i bólami kości kulszowych

@tarnasivo: brzmi jak moja przygoda z siodełkami sprzed kilku lat, u mnie rozwiązaniem okazała się po prostu szersza kanapa (150mm+). Jedno mam od Pro, drugie od Ergona. Oczywiście gacie z dobrą wkładką też robią robotę.
  • Odpowiedz
@tarnasivo: Jeśli określisz sobie szerokość guzów kulszowych i dobierzesz rozmiarowo +/- siodełko, to tylko kwestia ustawienia pozycji. Podstawowe informacje z neta na temat bikefitingu, powinny w zupełności wystarczyć.
  • Odpowiedz
@tarnasivo: a mierzyles sobie rozstaw kosci kulszowych? bo wittkop 7.0 jest bardzo waskim siodelkiem, chyba 135mm, a jesli masz wiecej to bedzie bolec. sam mam 7.0 ale ja mam 11mm rozstaw i pasuje wzglednie ;d
  • Odpowiedz