Wpis z mikrobloga

@wygazowane_piwo: Ah to keto to jest śmieszna sprawa, jestem od jakiegoś czasu raczej na brudnym keto, pije ciągle pepsi max, jem od czasu do czasu syf typu mc donald np. podwójny mc royal bez bułki itd itp.
Generalnie czuje się ciągle jakbym w keto był (nie sprawdzam miernikiem z krwi ani żadnymi paskami)
Kilka dni temu chciałem wyskoczyć z keto na chwilę i 3 dni sraki i rzygania po wypiciu jakiś
@kkk240: Zrobiłem błąd w tym co napisałem nie jestem na keto tylko keto diecie. Ale pytanie poprawnie zadałem o kedo adaptacje. Na liście pepsi max jest keto-friendly jest jeszcze pepsi diet który jest totally keto :P Bardziej właśnie obawiam się picia tych rzeczy przy ketoadaptacji
@Limonene: Rozumiem, ale z 2 w tygodniu to chyba nie grzech :P Po prostu muszę coś odmiennego wypić, niż woda. Tylko obawiam się jak to wpłynie na ketoadaptacje, bo po ketoadaptacji nie miałbym raczej obaw - bo rozumiem, że ciało przyzwyczaiło się i trudniej już z tego wyjść stanu.
@wygazowane_piwo: mi nie przeszkodziło, jak dobrze pamiętam to badania wykazywały że słodziki mimo że nie mają węgli to mogą tak samo wyrzucić z ketozy jak spowodować wyrzut insuliny. Słodziki są różnie dzielone na te które bardziej mogą wywołać i na te które nie wywołują a przynajmniej u niektórych bo jedne badania przeczą drugim - to wszystko o ile dobrze pamiętam :D Ja bym pił i srał na to ale ja parę
@wygazowane_piwo: Do tego jest o ile dobrze pamiętam Optium Xido czy coś takiego i do niego paski na ciała ketonowe we krwi.
Można takie urządzenie pomiarowe dostać za darmo ale ja kupowałem bo nie ogarnąłem XD z tego co kojarzę trzeba zakupić paski i na nich jest numer LOT i na podstawie tego numeru można gdzieś napisać maila czy zadzwonić i poprosić o dostawę takiego mierniczka :)