Aktywne Wpisy
![Bdzigost](https://wykop.pl/cdn/c0834752/8b15d42a4ca52aaf880b78e1ba73f1d71818bb70c8ae6d0b9a752626a6ea7110,q60.png)
Bdzigost +130
![Bdzigost - No tak średnio bym się z tym zgodził ( ͡° ͜ʖ ͡°)
np nie chciałbym by prze...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/da24b54c87ac7805c6f48762df156a6c7172f0582919546b52b3220582c51719,w150.png?author=Bdzigost&auth=323895cf1536dd3eb515d6862851096e)
źródło: Screenshot_20240209-035959~2
PobierzCzy zdjęcie do CV jest ważne
- Tak 56.6% (1252)
- Nie 43.4% (959)
![bori](https://wykop.pl/cdn/c3397992/bori_KaaiStWJva,q60.jpg)
bori +200
![bori - Kiedy spytasz protestującego dziś przeciw polityce UE rolnika czy zrezygnuje z...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f1c55cfaf160cf322fd50d6e9e635cd7941d7a31493ccde3da3a461686ec0bde,w150.png?author=bori&auth=a28219c987352ec6973b92d081ff5fcc)
źródło: temp_file8341194809001293985
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: Screenshot_20240209-035959~2
Pobierzźródło: temp_file8341194809001293985
PobierzWykop.pl
Moj pierwszy kulinarny wpis na wykopie. Od 10 lat gotuje kuchnie z calego swiata odkad pierwszy raz wyjechalem sluzbowo do Stanow i zasmakowalem zarelka, ktorego wtedy u nas nie bylo/nie bylo latwo dostepne i z czystej checi odtworzenia tych dan zaczalem pichcic, majac wczesniej, tak naprawde, dwie lewe rece do gotowania i zasadniczo robiac tylko typowe proste polskie jedzenie, od biedy spaghetti z proszku. Dzis gotowanie to moje ogromne hobby i uwielbiam nim zarazac i pokazywac ludziom ze mozna inaczej i ze jest tyle tego, ze mozna niemal nigdy nie powtorzyc dania - przez pierwsze kilka lat mialem zlota zasade by nigdy nie powtorzyc zadnego przepisu, choc teraz juz zdarza mi sie ze dwa razy do roku przygotowac to samo.
W niedzielny wieczor na stol wjechala kuchnia indyjska w ktorej chyba najlepiej sie czuje i ktora zawsze wsrod moich znajomych robi furrore i ktora to byla moim pierwszym wielkim kulinarnym odkryciem. Danie to palak paneer czyli indyjski ser paneer w gestym szpinakowym sosie z naladowana oczywiscie konska dawka przypraw, znacznie podkrecona powyzej tego co zwykle jest w przepisach tak aby smakowalo jak w oryginale.
źródło: comment_1649014406bfF22WEVHBJFugKa1cru3Z.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Wracajac do dania, przepis jest trywialny - pol kilo sera pokroic w
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
A co do paneera (@ismenka: też dla ciebie), to całkiem sprawnie można go zastąpić serkiem Capri typu włoskiego, który kupisz w każdym kerfie (Sierpc jest producentem).
Imbir z czonskiem kupuje ten: https://allegro.pl/oferta/if-heera-pasta-imbirowo-czosnkowa-1kg-indie-10665891249 choc aktualnie sie wyprzedal. Super wynalazek jak dla mnie, znaczaco przyspiesza mi robote w kuchni.
@r__k: co do Capri, niestety ani tofu ani inne zamienniki nie znosza mieszania w garze tak jak