Pamiętacie, jak neuropki podniecały się sondażami, w których #konfederacja nie przekraczała progu? Były dwa takie badania - jedno IBRiS dla Radia ZET Drugie - United Surveys dla wp.pl O tym pierwszym już chyba wieceie, że Konfa wskoczyła sporo ponad 5 procent. A dziś ukazał się drugi. To co, Konfederacja upada? #konfederacja #polityka #4konserwy #bekazlewactwa
@plackojad: Spokojnie, jeszcze macie czas do wyborów. Będziecie szurowali (hehe) po dnie. Odwilż oszukanego elektoratu jest potężna, nie załatacie tej dziury szurami.
Odwilż oszukanego elektoratu jest potężna, nie załatacie tej dziury szurami.
@morisson-kaspini-jakub: Na jakiej podstawie tak twierdzisz? I dlaczego nazywasz nowych wyborców Konfedracji (jak i tych, którzy wrócili do jej popierania) "szurami"? Czy to jest ta słynna "neuropejska merytoryka"? ( ͡°͜ʖ͡°)
@plackojad: Neuropejska merytoryka u zadeklarowanego konserwatysty, takie prawdziwego, a nie dziadzi dziecioroba, który całe życie podbijał licznik zdrad i bękartów ( ͡°͜ʖ͡°)
Ano na takiej podstawie, że sam załatwiłem Konfederacji jakieś pięć głosów bo jeszcze kilka lat temu byłem gotów bronić kucostwa pięściami, a teraz wszystkie te głosy powędrują nawet do Lewicy żeby ta przebrzydła skaza na idei konserwatywnej, ta banda oszołomów i zdrajców wreszcie
@Fifarafaaa: To nie jest XD, tylko przy frekwencji 50 procentowej daje to wynik ponad miliona wyborców. Teraz jest taka nagonka na konfederacje, że myślę że sondaże mogą być bardzo zakłamane na niekorzyść konfederacji. Chcesz należeć do większości to głosuj sobie na pis z 30% poparciem, albo PO z 25%. Mnie będzie cieszył wynik lepszy nawet o 1 p.p. w porównaniu z poprzednimi wyborami. Jak będzie
@Fidel1: Napisałem to w takim sensie, że jestem gotowy głosować na bezpośredniego wroga idei w które wierzę żeby tylko ta patoprawica przestała ośmieszać konserwatyzm i nam wszystkim szkodzić na dłuższą metę. Lewicą również gardzę, ale to właśnie Konfederacja sprowadziła poglądy prawicowe do poziomu nizin intelektualnych, do takiego poziomu że muszę się w towarzystwie tłumaczyć z swojej wiary w tradycyjne wartości. Straszne to jest. Dali mi nadzieję na zmiany, nadzieję na walkę
Ano na takiej podstawie, że sam załatwiłem Konfederacji jakieś pięć głosów
@morisson-kaspini-jakub: No właśnie - pięć głosów... Znikoma liczba w porównaniu do tych, którzy w ostatnich latach przekonali się do Konfederacji, bo cześniej o niej nie słyszeli przez blokadę medialną, albo przekroczyli 18 lat i dopiero zdobyli prawa wyborcze.
@plackojad: No na pewno jak ktoś miał prawicowe poglądy to wcześniej nie słyszał o Konfederacji bo ''blokada medialna'' xDDDDDDDDDDD Fajne chochoły. Chyba aż tacy debile co nie potrafią obsłużyć internetu to na Konfederację nie głosują, ale miło że próbujesz mnie oświecić ( ͡°͜ʖ͡°)
Pięć głosów w skali dupokracji to naprawdę dużo, ale spokojna głowa, przecież macie taki POTĘŻNY elektorat ( ͡°( ͡°
No na pewno jak ktoś miał prawicowe poglądy to wcześniej nie słyszał o Konfederacji bo ''blokada medialna''
@morisson-kaspini-jakub: Proszę Cię... naprawdę dużo jest takich osób, które albo w ogóle nie słyszały o Konfie, albo słyszały jedynie to, co na tacy dały im TVN czy TVPiS... Myślisz, że dlaczego ta druga była w stanie nawet przemilczeć wynik sondażu, w którym Konfa osiągnęła 5%, a gdy ta raczyła zwrócić uwagę na błąd, to
@plackojad: Ale to, że jacyś goście nie występują w programie automatycznie nie świadczy o tym że jakaś grupa ludzi kompletnie nie wie o jakiejś partii xD To wyjątkowe naciąganie logiki.
@morisson-kaspini-jakub: Tu nie chodzi tylko o to, że ktoś może kompletnie nie wiedzieć niczego o jakiejś partii, a również o to, że jedynym źródłem wiedzy może być np. jeden serwis informacyjny. Rozmawiałeś kiedyś z kimś, kto swoją wiedzą o świecie opiera na "Wiadomościach"? ( ͡°͜ʖ͡°)
O tym pierwszym już chyba wieceie, że Konfa wskoczyła sporo ponad 5 procent.
A dziś ukazał się drugi.
To co, Konfederacja upada?
@plackojad: Akurat ten dzisiejszy sondaż jest słaby dla Konfy. Wcześniejsze badanie od United Surveys dawało Konfie 6,7%. Dziś niestety tylko 5,1%. Ale oni z tego co kojarzę zawsze dają niskie wyniki Konfie
@plackojad: Nie zadaję się z plebsem, natomiast zdaję sobie sprawę z faktu że tacy ludzie istnieją, osoby wierzące w tak tępą propagandę to jest lost cause. Nawet zakładając, że Konfederacja to w jakiejś alternatywnej rzeczywistości to rzetelna i dobra partia konserwatywna to takie tłuki nie głosowałyby na taką partię dopóki propaganda nie jątrzyłaby w ich puste łby peanów na ich temat. Niektórzy są genetycznie niezdolni do rozpatrywania rzeczywistości samodzielnie i nawet
Wcześniejsze badanie od United Surveys dawało Konfie 6,7%.
@MathKonfederacja: Porównując wyniki sondażowe trzeba patrzeć nie tylko na sondażownię, realizującą badanie ale i na zleceniodawcę sondażu. Ten sondaż, o którym piszesz został zlecony przez RMF FM i "Dziennik Gazetę Prawną". W dodatku realizowany był inną metodą (CAWI, a badanie dla "ZET-ki" CATI, czyli telefonicznie). To lepszy wynik niż chociażby w styczniu, gdzie Konfa dosatała 5,8% poparcia.
@plackojad: No tak właśnie podejrzewałem, że dla innego zleceniodawcy i inna metoda. Ale i tak mnie nie zadowala te 5%, to dość niski wynik (wiesz liczę na dwucyfrówkę w wyborach jakby co ( ͡°͜ʖ͡°) )
@eschatoestetyzm: Ten mem to bardziej pasuje do elektoratu Konfabulacji, jak odpalą się w masturbacyjnym kwiku broniąc fikołków swoich komicznych wierchuszków. Chyba, że dla Ciebie konserwatystą może być dziad mnożący bękarty, albo człowiek dla którego katolicyzm istnieje tylko wtedy kiedy trzeba wydać dekret o ogłoszeniu Chrystusa królem Polski. I jeszcze mi powiedz , że to co napisałem o sprzymierzeniu się z szurami to niby nieprawda XDDDDD Śmieszne to.
@eschatoestetyzm: Moderator usunął mi wulgarny komentarz dlatego też przeredaguję to co napisałem odrobinę bardziej kwiecistą polszczyzną.
Serdecznie zapraszam wielmożnego Pana do zapoznania się z moim dorobkiem merytorycznym na wykopie, biorąc poprawkę na fakt że rzeczywiście ostatnio nie mam litości dla Konfederacji, natomiast nigdy nie splamiłbym sobie sumienia kolaborując z tęczową zarazą w złej wierze. Wielokrotnie miałem okazje wchodzić w liryczne pojedynki z niewolnikami tęczy, nie zgadzam się z ich dehumanizującymi i
@plackojad: i to jest dramat, ludzie którzy głosują na ugrupowanie, gdzie są braun i korwin to ponad 5% wśród wyborców, na pis przynajmniej można się nabrać że są propolscy od tych gadek o żołnierzach wyklętych i popiełuszce, ale jawne popieranie prorosyjskich skur... jak jacek wilk i braun to istny dramat
Były dwa takie badania - jedno IBRiS dla Radia ZET
Drugie - United Surveys dla wp.pl
O tym pierwszym już chyba wieceie, że Konfa wskoczyła sporo ponad 5 procent.
A dziś ukazał się drugi.
To co, Konfederacja upada?
#konfederacja #polityka #4konserwy #bekazlewactwa
@morisson-kaspini-jakub: Na jakiej podstawie tak twierdzisz? I dlaczego nazywasz nowych wyborców Konfedracji (jak i tych, którzy wrócili do jej popierania) "szurami"? Czy to jest ta słynna "neuropejska merytoryka"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ano na takiej podstawie, że sam załatwiłem Konfederacji jakieś pięć głosów bo jeszcze kilka lat temu byłem gotów bronić kucostwa pięściami, a teraz wszystkie te głosy powędrują nawet do Lewicy żeby ta przebrzydła skaza na idei konserwatywnej, ta banda oszołomów i zdrajców wreszcie
@Fifarafaaa: To nie jest XD, tylko przy frekwencji 50 procentowej daje to wynik ponad miliona wyborców.
Teraz jest taka nagonka na konfederacje, że myślę że sondaże mogą być bardzo zakłamane na niekorzyść konfederacji.
Chcesz należeć do większości to głosuj sobie na pis z 30% poparciem, albo PO z 25%.
Mnie będzie cieszył wynik lepszy nawet o 1 p.p. w porównaniu z poprzednimi wyborami.
Jak będzie
nie no, szanujmy się, tego korwin nigdy nie dawał.
@morisson-kaspini-jakub: No właśnie - pięć głosów... Znikoma liczba w porównaniu do tych, którzy w ostatnich latach przekonali się do Konfederacji, bo cześniej o niej nie słyszeli przez blokadę medialną, albo przekroczyli 18 lat i dopiero zdobyli prawa wyborcze.
Pięć głosów w skali dupokracji to naprawdę dużo, ale spokojna głowa, przecież macie taki POTĘŻNY elektorat ( ͡°( ͡°
@morisson-kaspini-jakub: Proszę Cię... naprawdę dużo jest takich osób, które albo w ogóle nie słyszały o Konfie, albo słyszały jedynie to, co na tacy dały im TVN czy TVPiS... Myślisz, że dlaczego ta druga była w stanie nawet przemilczeć wynik sondażu, w którym Konfa osiągnęła 5%, a gdy ta raczyła zwrócić uwagę na błąd, to
Wybierz jedno
Oczywiście pisałem o sondażu dla "ZET-ki", w którym Konfa uzyskała 7,8% popracia - po wzroście z 4,1%.
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Sondaz-IBRiS-dla-Radia-ZET.-PiS-traci-Koalicja-Obywatelska-zyskuje.-Szesc-partii-w-Sejmie
@plackojad: Akurat ten dzisiejszy sondaż jest słaby dla Konfy. Wcześniejsze badanie od United Surveys dawało Konfie 6,7%. Dziś niestety tylko 5,1%. Ale oni z tego co kojarzę zawsze dają niskie wyniki Konfie
@MathKonfederacja: Porównując wyniki sondażowe trzeba patrzeć nie tylko na sondażownię, realizującą badanie ale i na zleceniodawcę sondażu. Ten sondaż, o którym piszesz został zlecony przez RMF FM i "Dziennik Gazetę Prawną". W dodatku realizowany był inną metodą (CAWI, a badanie dla "ZET-ki" CATI, czyli telefonicznie). To lepszy wynik niż chociażby w styczniu, gdzie Konfa dosatała 5,8% poparcia.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-01-31/nowy-sondaz-partyjny-ko-dogania-partie-rzadzaca-pis-wygrywa-ale-nie-rzadzi/
Komentarz usunięty przez moderatora
Polska ma 35 milionów pełnoletnich 9nywateli z prawami wyborczymi? Ciekawe...
Serdecznie zapraszam wielmożnego Pana do zapoznania się z moim dorobkiem merytorycznym na wykopie, biorąc poprawkę na fakt że rzeczywiście ostatnio nie mam litości dla Konfederacji, natomiast nigdy nie splamiłbym sobie sumienia kolaborując z tęczową zarazą w złej wierze. Wielokrotnie miałem okazje wchodzić w liryczne pojedynki z niewolnikami tęczy, nie zgadzam się z ich dehumanizującymi i
@Leniek: Ile ci wyszło 7% z połowy tych pełnoletnich obywateli?