Aktywne Wpisy

callver34 +298
Czy Polska może być liderem Europy? Liderem regionu? Nie ma na to szans, ostatni raport OECD ujawnia miażdzące braki w umiejętnościach Polaków. 40% to funkcjonalni analfabeci:
Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.
Znalezisko: https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane
W
Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.
Znalezisko: https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane
W
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-23 171713
Pobierz
#sebcel pierwsza kobieta absolwent sebcologii, podobno tytuł jej pracy magisterskiej brzmiał "kajdany Tomka - analiza przypadku"

Wczoraj skończyłem maraton - kampania z podstawki + Resistance, powrót po jakichś 12 latach od ostatniego uruchomienia, ale warto było.
W ogóle, Operation Flashpoint to jest gra dzięki której tak wiele zawdzięczam - zainteresowanie militariami (już jako 11 letni szczeniak wiedziałem jakim co to jest BMP-1 czy T-72), językiem angielskim i ogólnie zamiłowaniem do gier wojennych jako tako. A wszystko zaczęło się od niepozornego dema z Clicka...
Graficznie może momentami razić w oczy, ale ogólnie gra się tak samo miodnie jak dawniej. Jak ktoś grał i się zastanawia czy warto wrócić to gorąco polecam.
BTW: OFP pokazał jakim gównem jest BMP-1 zanim to było modne ( ͡º ͜ʖ͡º)
#gry #staregry #arma #operationflashpoint
źródło: comment_1648973617kHUYySeppjT7JuNtt3jZdJ.jpg
PobierzNo, poza jednym który zginął bo siedział jako strzelec w kradzionym Mi24 w chyba ostatniej misji (ta gdzie łapiesz Gubę i potem musisz zniszczyć Scuda) i zapomniałem go zaznaczyć żeby też się katapultował jak zostaliśmy zestrzeleni xD
Otwarty świat w takiej grze to było coś nowego.
Pamiętam jak zwiedzaliśmy mapkę i w różnych nawet bardzo oddalonych miejscach od centrum akcji, można było znaleźć coś ciekawego. Jakiś samochód, jakiś oddział ruskich itd.
Co do wymagań to do dzisiaj nie wiem, jak mogłem grać w OFP na Celeronie 1500MHz i Rivii TNT2 zdaje się (potem miałem GeForce 2), ale gra mnie tak pozytywnie