Aktywne Wpisy
N-Avoie +1104
robopanda +76
Ja #!$%@?, w Polsce to jest tragedia. Jestem obecnie nad jeziorem Como, centrum mega turystycznej miejscowości, chyba top 3 tutaj.
Ceny w restauracji: zaebista pizza €9-12, pasty €9-12, pasta z truflami €14, piwo €4, woda €2.5, deser (tiramisu, ciasto na ciepło z lodami, lody - wszystko po €5).
Przepłynięcie statkiem/promem z jednej miejscowości do drugiej coś €4 z groszem. Parking albo za darmo, a jak gdzieś płaciłem to €3 za 5 godzin.
Ceny w restauracji: zaebista pizza €9-12, pasty €9-12, pasta z truflami €14, piwo €4, woda €2.5, deser (tiramisu, ciasto na ciepło z lodami, lody - wszystko po €5).
Przepłynięcie statkiem/promem z jednej miejscowości do drugiej coś €4 z groszem. Parking albo za darmo, a jak gdzieś płaciłem to €3 za 5 godzin.
W Polsce nie jestem ubezpieczony, bo mieszkam i pracuje w Azji.
Wiem, że mogę ubezpieczyć się w NFZ 'dobrowolne ubezpieczenie', ale wynosi to całkiem sporo około 500pln/miesiąc, gdzie np moja dziewczyna starająca się o wizę Schengen zapłaci taka kwotę na 3 miesiące np z Axa.
Nie chcę też kombinować i rejestrować się jako bezrobotny.
Czyli czy poza NFZ są jakieś krótkoterminowe ubezpieczenia dla Polaków bez ubezpieczenia w Europie? :)
#ubezpieczenia #kiciochpyta
Jeśli są pakiety komercyjne to bardzo chętnie sam skorzystam i proszę o info.
Moim zdaniem powinieneś sobie kupić ubezpieczenie w Azji tam gdzie mieszkasz ale jeżeli wystarczy Ci te 5k to mogę Ci zrobić ofertę I wystawić polisę. Jak coś to pisz na priv
Teraz nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany poprzez podanie przykładu z NFZ.
Chodzi mi tu oferują różne wypadki losowe a nie wizytę u lekarza rodzinnego, speciality itd.
Więc chyba zrobię jak @fromasz doradził, czyli po prostu ubezpieczenie prywatne wykupie w Azji.
Dzięki :)