Wpis z mikrobloga

@TomSz: cale zestaw to podróbka ale nie sam klocek- no chyba ze cobi i mattel tez sprzedaje podróbki - no ale dla wielu jak nie ma napisu lego na studzie to jest podróbka - taka filozofia życzeniowa, pewnie części do swoich pastuchow czy tam innych audi tez kupują tylko w salonie naziwagena
  • Odpowiedz
@d0n_chich0t: jak ktoś wydaje na r&d i marketing miliardy a inna firma kupuje jego produkt, przepuszcza przez skaner i robi dokładnie taki sam to jest to podróbka ;) ja wiem, że "zamiennik" brzmi lepiej, ale o ile nie płacą licencji za wykorzystanie projektu to jest to podróbka. nie wiem czy w kwestii częsci samochodowych nie jest to jakoś uregulowane lub płacone są licencje, ale w tym przypadku oni produkują podróbki. część
  • Odpowiedz
@TomSz:

nie wiem czy w kwestii częsci...

aha czyli nie wiesz ale się wypowiadasz no i gra gitara...

pomyśl jak dużą lepiny...

no własnie wiem ze można kupić prawie na każdej platformie, większość zestawów 'licencyjnych lego' nawet te z 2022 i to w promocyjnej cenie, mam z tego beke.
Lego sie telepie o to od lat, jednego roku wytną jedna firmę na jednym podwórku a następnego wyrasta 4 nowe na kilku.
  • Odpowiedz
aha czyli nie wiesz ale się wypowiadasz no i gra gitara...

@d0n_chich0t: ...aha, a gdzie dokładnie się wypowiadam w sprawie części samochodowych? to ty się tutaj na ten temat wypowiadałeś, ja powiedziałem że nie wiem, bo nie jestem specjalistą z wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

...domyślam się że wszyscy producenci podróbek mają się dobrze mając takich "adwokatów" nazywających je "zamiennikami" :)
  • Odpowiedz