Wpis z mikrobloga

@kostniczka: no właśnie miałem pisać... o co chodzi z tym Double sided? nie bardzo wiem jak to rozpoznać, nie słyszałem nigdy o takich rozgraniczeniach ;)

bo włożyłem je tak, pierwszy slot 1 GB, drugi slot 2GB, trzeci slot 1 GB (żeby te dualowe były w slotach o tym samym kolorze, chociaż nie wiem czy to w ogóle może coś dać w tej konfiguracji)
Te pamięci 2x1 to są te, nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy to single czy double.

Rozumiem, że to można rozpoznać po tym czy te czarne moduły, których jest 8 są po obu stronach? Ta patriot co prawda ma radiatory także i tak tego nie widać, ale ta dwugigowa AData ma właśnie po obu stronach takie moduły.
@przemek6085: Mam takie same patrioty :) ale nie wiem czy są single czy double (choć podejrzewam, że single). W każdym razie u mnie działają 2x1 (Patriot) + 2x2 (Kingston).

Kończą mi się pomysły, jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to wypróbowanie wszystkich kombinacji dla trzech modułów :D
@kostniczka: przetestowałem jeszcze kilka rozmieszczeń, ale albo 2 gb albo 3 ;/

no nic różowy pasku, dziękuję ci bardzo za pomoc, fajnie że chociaż z tym jednym dodatkowym gigabajtem się udało ;)

btw. gdzieś ty się uchowała, myślę że nie tak łatwo przyszłoby mi wskazać na dziewczynę, która bez trudu wskaże mi w komputerze gdzie jest pamięć ram, nie wspominając już o znajomości generacji pamięci, a co dopiero o jakiejś ich