Wpis z mikrobloga

#programowanie #brainfuck

Muszę przyznać, że ten brainfuck mi się spodobał, gorąco polecam :>

++++++++[>>++++++++++++++>++++<<<-]>++++[>>>+++<<<-]>+++++.--.++.-------.>.<---.++++.-.++++++.-----.>>.,
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrK19:

++++++++[>+>++>+++>++++>+++++>++++++>+++++++>++++++++>+++++++++>++++++++++>+++++++++++>++++++++++++>+++++++++++++>++++++++++++++>+++++++++++++++>++++++++++++++++<<<<<<<<<<<<<<<<-]>>>>>>>>>>>>>>>----.++++<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>+.-<<<<<<<<<<<<<<<>>>>.<<<<>>>>>>>>>>>>>>>----.++++<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>---.+++<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>++.--<<<<<<<<<<<<<<<>>>>.<<<<>>>>>>>>>>>>>>---.+++<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>+.-<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>+++.---<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>+.-<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>---.+++<<<<<<<<<<<<<<<.
  • Odpowiedz
@MrK19: ale tam bf potrzebuje z /usr/bin czy cuś, zresztą chyba bardziej wymagające (a może i nie) będzie zrobienie programu zamieniającego stringa na kod bf
  • Odpowiedz
@deekox: Ano potrzebuje :< (bo w sumie rzecz biorąc, to inaczej nie za bardzo się da), a przykład jak działają te programy zamieniające stringa na kod brainfucka masz u kolegi @adios (tak mi się przynajmniej wydaje przez te przeskoki wskaźnika o N miejsc w tę i we w tę bez podejmowania żadnej akcji).
  • Odpowiedz
@MrK19: Co ci się niby podoba?! Połowa twojego kodu to pętla żywcem skopiowana z wikipedii.

@adios: A ty chciałeś zabłysnąć i użyłeś brainfackera, generatora kodu online.

@dzien_dobry: Wczoraj napisałeś swój pierwszy program i miotasz się jak pseudo znawca.
  • Odpowiedz
@dzien_dobry: Podoba mi się koncepcja prostoty połączonej z lekką bezsensownością i pozornym skomplikowaniem. A że pętla jak z Wikipedii, cóż - raczej nikt pierwszego programu w nowo poznanym języku nie robi innego niż standardowego - to jest taki "Hello world" w bf.
  • Odpowiedz