Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +83
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +549
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
#pogoda #w---------------j #l-------------j
Nie narzekałem na dzisiejszą pogodę. Byłby to całkiem ładny dzień gdyby nie to, że od miesiąca nie padało, a wskaźniki zanieczyszczenia powietrza wywaliło w kosmos.
Wszyscy, ale nie ty. Ty musisz mieć +30, żeby móc cieszyć się nieszczęściem normalnych ludzi.
Masz świadomość, że 20 stopni to idealna pogoda jednak cierpienie uczciwie pracujących ludzi przedkładasz nad swoją wygodę. To, że ktoś zdycha w upale jest ważniejsze niż Twój komfort.
Tmax z ostatnich kilku dni to było klasyczne, normalne lato i gdyby takie lata były w Polsce to wszyscy byliby zachwyceni.
A 20 stopni w nocy to zbrodnia przeciwko ludzkości.
Ps. Ty byłeś w ogóle w jakimś kraju na południu Europy? Przecież
@SayNoToPrzegryw: Tak, dlatego w Hiszpanii robią sobie 3 godzinną sjestę, bo jest tak zajebista pogoda. I zamiast jak normalni ludzie kończyć pracę między 14-16 to kończą między 19-21.
Polska
@SayNoToPrzegryw: No i fajnie. Ja do upałów nic nie mam, o ile występują w normalnych ilościach. A w Polsce, w zależności od regionu, powinno to był od 2 do 6 dni. Tylko jak przez 3 tygodnie, niemal dzień w dzień mamy po +30 i więcej to daleko nam do normalności.
Teraz sam sobie zaprzeczyłeś, bo cały czas jojczysz jak to upał w jakiejkolwiek postaci jest feee. Chociaż nie jesteś skrajnym
@SayNoToPrzegryw:
A teraz jak tak lubisz upał to odpal piekarnik i wsadź tam swój pusty łeb.
A jak ty lubisz temperatury na minusie i nie możesz pogodzić się z tym, że w Polsce zdarzają się takie rzeczy jak 30 stopni to zapraszam w---------ć na północ, tam możesz
@Vafik: Nie przemęczaj się, podaj trzy.
@Vafik: Potwierdzam, zdarzały się. W latach osiemdziesiątych. Teraz zdarza się, że nie ma upałów.
Jak wymienię ci taką zaletę, że możesz sobie pojechać w weekend gdzieś nad wodę, plaże i fajnie sobie wyczilowac to mnie wyśmiejesz, bo "przecież przy 10 stopniach też możesz sobie jechać na plażę", więc nie wdaje się z tobą w dyskusję, bo ty masz swoje zdanie, a ja swoje