Wpis z mikrobloga

Dwa dni temperatur w okolicy 20 stopni, a już ludzie piszczą, że za gorąco ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co za ludzie, Polak to tylko lubi szarość, tnącą mżawkę i wiatr.
#pogoda #w---------------j #l-------------j
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SayNoToPrzegryw: Trudno się nie zgodzić. W przyszłym tygodniu zanosi się wreszcie na odrobinę normalności pogodowej i tylko czekać jak robactwo wylezie i będzie płakać, że wieje, że pada, że za zimno, że gdzie lato, przecież już kwiecień.
  • Odpowiedz
@2aVV: Męczyłeś się dzisiaj, co? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ci wszyscy ludzie którzy dzisiaj byli weseli na dworze pary/studenci/dzieci z powodu pięknej pogody to były tylko i włącznie robaki, które tylko grillują najtańszą kiełbasę oraz piją harnasia. Normalni ludzie siedzieli w piwnicy i oczekiwali aż nadejdzie wiatr mżawka i orkany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SayNoToPrzegryw: Normalni ludzie mieli świadomość jak nienormalną pogodę dzisiaj mieliśmy. Normalni ludzie czekają na deszcz, bo widzą coś więcej niż czubek własnego nosa.

Nie narzekałem na dzisiejszą pogodę. Byłby to całkiem ładny dzień gdyby nie to, że od miesiąca nie padało, a wskaźniki zanieczyszczenia powietrza wywaliło w kosmos.

Ci wszyscy ludzie którzy dzisiaj byli weseli

Wszyscy, ale nie ty. Ty musisz mieć +30, żeby móc cieszyć się nieszczęściem normalnych ludzi.
  • Odpowiedz
@SayNoToPrzegryw: Interesujące.

Masz świadomość, że 20 stopni to idealna pogoda jednak cierpienie uczciwie pracujących ludzi przedkładasz nad swoją wygodę. To, że ktoś zdycha w upale jest ważniejsze niż Twój komfort.

Tmax z ostatnich kilku dni to było klasyczne, normalne lato i gdyby takie lata były w Polsce to wszyscy byliby zachwyceni.

A 20 stopni w nocy to zbrodnia przeciwko ludzkości.
  • Odpowiedz
@2aVV: 8 stopni średnia roczna temperatura to zbrodnia przeciwko ludzkości. Pamiętaj, ze człowiek wywodzi się z Afryki, wiec słońce i suchy klimat to jego naturalny klimat. 20 stopni w cieniu bez słońca jest to za zimno i ja czuje wtedy odczucie zimna i bluzę nakładam. Idealna dla człowieka temperatura w cieniu, aby czuł komfort to około 25 stopni.
Ps. Ty byłeś w ogóle w jakimś kraju na południu Europy? Przecież
  • Odpowiedz
a ludzie żyją normalnie

@SayNoToPrzegryw: Tak, dlatego w Hiszpanii robią sobie 3 godzinną sjestę, bo jest tak zajebista pogoda. I zamiast jak normalni ludzie kończyć pracę między 14-16 to kończą między 19-21.

ze człowiek wywodzi się z
  • Odpowiedz
@2aVV: Od kiedy ludzie pracujący w gastro i turystyce pracują do 14? Siesta to tradycja ludowa, którą nawet w upalnych regionach Hiszpanii nie stosują. Zakorzeniony element kultury jak flamenco. Ludzka skóra i jej kolory ewoluowały przez poziom nasłonecznienia danego regionu, a nie ciepła panującego, czyli UV. Możesz mieć górską miejscowość na zwrotniku, gdzie w lato po 20 pare stopni jest, a kolor skóry będzie przystosowany do kąta nachylenia słońca.
Polska
  • Odpowiedz
W 2018 stopni do Laponii dotarło nawet 30 stopni

@SayNoToPrzegryw: No i fajnie. Ja do upałów nic nie mam, o ile występują w normalnych ilościach. A w Polsce, w zależności od regionu, powinno to był od 2 do 6 dni. Tylko jak przez 3 tygodnie, niemal dzień w dzień mamy po +30 i więcej to daleko nam do normalności.

ewoluowały przez poziom nasłonecznienia danego regionu, a nie ciepła panującego, czyli
  • Odpowiedz
@2aVV:

No i fajnie. Ja do upałów nic nie mam, o ile występują w normalnych ilościach. A w Polsce, w zależności od regionu, powinno to był od 2 do 6 dni. Tylko jak przez 3 tygodnie, niemal dzień w dzień mamy po +30 i więcej to daleko nam do normalności.

Teraz sam sobie zaprzeczyłeś, bo cały czas jojczysz jak to upał w jakiejkolwiek postaci jest feee. Chociaż nie jesteś skrajnym
  • Odpowiedz
@SayNoToPrzegryw: Upał zawsze występował w polskim klimacie w mocno ograniczonych ilościach. Nie czekam na upał, wolałbym żeby go nie było, ale akceptuje, że w polskim klimacie pojedyncze dni z upałem mają prawo się zdarzyć. Jednak oczywiste jest, że upał to największe zło jakie istnieje w pogodzie i najlepiej byłoby gdyby się nie pojawiał.

którzy przy 20 już ryczą, ze im gorąco „w c--j”, bo tacy to robaki

@SayNoToPrzegryw:
  • Odpowiedz
  • 0
@2aVV nie chcę mi się przedstawiać wszystkich zalet pogody w okolicach 30 stopni, bo widzę, że z tobą taka dyskusja i tak nie ma sensu.

A teraz jak tak lubisz upał to odpal piekarnik i wsadź tam swój pusty łeb.

A jak ty lubisz temperatury na minusie i nie możesz pogodzić się z tym, że w Polsce zdarzają się takie rzeczy jak 30 stopni to zapraszam w---------ć na północ, tam możesz
  • Odpowiedz
wszystkich zalet pogody w okolicach 30 stopni

@Vafik: Nie przemęczaj się, podaj trzy.

w Polsce zdarzają się takie rzeczy jak 30 stopni

@Vafik: Potwierdzam, zdarzały się. W latach osiemdziesiątych. Teraz zdarza się, że nie ma upałów.
  • Odpowiedz
  • 0
@2aVV każda osoba korzystająca z życia, nie neetujaca w domu przed komputerem w piwnicy wie ile rzeczy można zrobić przy takiej pogodzie.

Jak wymienię ci taką zaletę, że możesz sobie pojechać w weekend gdzieś nad wodę, plaże i fajnie sobie wyczilowac to mnie wyśmiejesz, bo "przecież przy 10 stopniach też możesz sobie jechać na plażę", więc nie wdaje się z tobą w dyskusję, bo ty masz swoje zdanie, a ja swoje
  • Odpowiedz