Aktywne Wpisy

Mododzyglizda +327
Zrobiłem sobie lampę z felgi od Ducati i stwierdziłem, że się pochwalę efektami (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#motocykle #remontujzwykopem #majsterkowanie
#motocykle #remontujzwykopem #majsterkowanie
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
G06DbT +93
Jechałem dziś sobie rano do kołchozu, na godzinę 6:00, rowerem. Mam kilka km, więc szkoda odpalać auta. Jadę sobie jednokierunkową, wąską drogą, i w pewnym momencie słyszę, że jakiś samochód jest strasznie blisko mnie, i wiedziałem co się szykuje. Chłop w starym golfie musiał mnie minąć, bo nie da rady poczekać 10 sekund, aż dojadę do skrzyżowania. Minął mnie na milimetry, ja w-------y drę ryja na niego, bo mnie zepchnął z asfaltu.
źródło: 000HR8U56EJIX61L-C124
Pobierz

- żywotność głowicy atomowej to 10 lat, po tym czasie jest niezdatna do użycia i należy ją wymienić
- dbanie o atomowe głowice bojowe to ogromne koszta - wymaga rutynowej konserwacji, okresowych napraw, wymiany elementów o ograniczonej żywotności i nadzoru w celu zapewnienia ciągłego bezpieczeństwa, ochrony i skuteczności oraz innych niezbędnych działań wspierających
Do przemyślenia:
- na ile jest prawdopodobne że ruskie byli ponieść ogromne koszty finansowe aby utrzymać sprawność głowić atomowych, skoro nie byli w stanie nawet zmodernizować armii do poziomu z 1990 roku i dalej jeżdżą szołgami z lat 60, a ich żołnierze chodzą w kaloszach?
Zostawiam was z tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dywagacje
#teorie
#wojna
#ukraina
Np Su piątej generacji
@QoTheGreat: https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-ballistic_missile no nie wiem, może to że są pociski które je strącają?
@pomidorowymichal1: co, ten wątek też skasujesz jak ktos zacznie merytoryczną dyskusję i cię wyśmieje?
Chłopie, rakiety antybalistyczne nie mają stuprocentowej skutecznosci to raz (spytaj Żydów z Izraela chociażby), mają tez ograniczony zasięg i Polska (poza punktowymi Patriotami) nie jest tym systemem pokryta. Nawet USA nie ma pełnej ochrony przeciwrakietowej na swoim terytorium - jedyny taki kraj, z racji