Wpis z mikrobloga

Hejka,
Apple Magic Keyboard ujdzie czy jednak jest tak samo przeciętna jak Magic Mouse 2? Dostanę niedługo nowy sprzęt a na pokładzie Magic Trackpad i właśnie klawiatura Appla. Dodam tylko, że w pracy mam MX Keys i sobie chwale. Czy w takim przypadku warto zamienić np na MX Keys Mini czy Applowska da rade ? Brak podświetlenia nie powinno być problemem :)
#apple
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gozo3d: MM to najgorszy produkt Apple, jest tak kanciasta i nieergonomiczna że ręka boli od samego patrzenia. Dodatkowo ładowanie od dołu to jakiś żart.

Fajne jest tylko przewijanie bez kółka po całości powierzchni ale i tak nie polecam
  • Odpowiedz
@Gozo3d: Ja mam inne zdanie. Używam Magic Mouse od 2013 roku i nie wyobrażam sobie innej myszy. Od dwóch lat Magic Mouse 2, ale niczym się w zasadzie nie różni poza wbudowanym akumulatorem i to, że jest ciut lżejsza niż poprzedniczka. Dla mnie gest zmiany pulpitów i poziomy scroll jednym palcem to gesty nie do zastąpienia. Do tego pionowy scroll z płynnym przewijaniem jak na iPhonie, coś pięknego. A poza
  • Odpowiedz
@Gozo3d: Daj szansę MM2 gdyby nie problemy z nadgarstkiem to bym jej dalej używał, bo po kilku latach to był mój top jeśli chodzi o myszki. #!$%@? o kanciatości czy ładowaniu od dołu możesz wpuścić jednym uchem a drugim od razu wypuścić. Myszka jest lekka, ma gesty, scroll w obu kierunkach i z myszy gdzie układ dłoni jest równoległy do blatu ma najlepszą ergonomię. Sam zmieniłem na wertykalną i bardzo
  • Odpowiedz
@Gozo3d pracuje prawie rok na klawiaturze i myszce od Apple. Dla mnie super ergonomia, największy minus to tak jak ktoś wspomniał ładowanie myszy od dołu. Co prawda na baterii trzyma spokojnie ponad miesiąc, ale jak już zapomnisz naładować to musisz zostawić ją na jakieś 2-3 minuty żeby trochę prądu złapała i dopiero potem użytkować dalej. Klawiatura za to może pracować cały czas na prądzie, cicha, z minusów to biały kolor, który
  • Odpowiedz
@sylw1905: Dzięki :)
Sam nie wiem jak to jest, że według niektórych to najlepsza myszka a jej gestów nie da się zastąpić niczym innym a dla innych osób to najgorsze urządzenie jakiego używali :D Nawet zwykła myszka potrafi wzbudzić tyle kontrowersji. Zawsze jak gdzieś w Media czy Ispot bawiłem się iMackiem to ta myszka wydawała mi się takim znakiem rozpoznawczym komputera stacjonarnego Apple.
  • Odpowiedz
@Gozo3d myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ja od początku ją polubiłem, najbardziej za brak typowego scrolla tylko możliwość skrolowania wzdłuż i wszerz po całej powierzchni myszki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@sylw1905: W takim razie chyba zaryzykuje i spróbuje poużywać tej myszki, Trackpada dzisiaj odebrałem i jest mega, ale jednak brakuje też myszki :) Mx Master niby jest spoko, ale jednak czuje się, że to nie jest jedna część wspólna z pozostałymi akcesoriami Apple- właśnie przez ten brak gestów i pojednania z systemem. Nie wydaje Ci się zbyt wolna, nadgarstek nie boli nawet po kilku godzinach dziennie ?
  • Odpowiedz
@Gozo3d pracuje 8-9h i nie czuje jakiegoś dyskomfortu, jest płaska więc dłoń po prostu na niej leży bez konieczności przyjmowania jakiejś specyficznej pozy, co do prędkości to zawsze można dostosować sobie w preferencjach na macu, tak samo z gestami
  • Odpowiedz