Wpis z mikrobloga

Elo, mam pytanie co do wynajmu #mieszkanie

Gość dodał ogłoszenie w sobotę o 8 rano, o 8:40 zadzwoniliśmy z dziewczyną że chcemy oglądać - prawdopodobnie byliśmy pierwszymi osobami które się w tej sprawie odezwały

Dzisiaj oglądaliśmy mieszkanie, spodobało nam się, facet chciał żebyśmy pokazali nasze trzy ostatnie wypłaty - no okej, może ma złe doświadczenia, wolał się upewnić że nas stać, po sprawdzeniu sam stwierdził że na pewno jesteśmy wypłacalni

Pogadaliśmy jeszcze chwile, spełnialiśmy wszystkie warunki jakie chciał - bez dzieci, bez zwierząt, niepalący, obydwoje mamy pracę

Na koniec rozmowy facet nam mówi że poza nami kilka innych osób dzisiaj ogląda to mieszkanie i wieczorem napisze nam co i jak

Jest wieczór, z jego strony cisza = znalazł kogoś innego

Moje pytanie brzmi czy takie castingi na to komu się wynajmie mieszkanie są normalne czy to z tym gościem jest coś nie tak? To było pierwsze mieszkanie jakie oglądaliśmy i jesteśmy mocno zmieszani, bo nie dość że byliśmy prawdopodobnie pierwsi to z naszej strony wszystko było okej, a koniec końców musimy szukać dalej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#wynajem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eehhh: Pokazaliśmy mu na aplikacjach bankowych że mamy wpływy od pracodawców, też byłem zdziwiony że z czymś takim wyskoczył ale uznałem że może ma jakieś złe doświadczenia z wynajmem czy coś
  • Odpowiedz
@OmgLolWtf: Mieszkanie jest własnością właściciela i to on ma prawo wybrać kto będzie tam mieszkał. Widocznie ktoś wydał mu się lepszym najemca. Sprawdzanie dochodów czy wpływów to nic nadzwyczajnego. Tak samo jak np sprawdzanie w bazach dłużników - ale to już robią agencje.
  • Odpowiedz