Aktywne Wpisy
kamilek123 +619
Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
yosemitesam +52
Zakładam idealny przypadek, gdzie rozwalam wszystko od zadania po rozmowę techniczna itp. Dowiedziałem się od kolegi, że aktualnie jest duże ssanie na juniorów z sensownym skillem, zatem czy stawka typu 7/8k na B2B nie będzie przesadą na start?
Dla porównania w aktualnej pracy związanej z moim wykształceniem mam 4.5k netto.
Stack do tej pracy na frontend deva: python, Django, SQL, git i parę mniejszych rzeczy
#pracait #python
to sam nie wiesz jaka stawka? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@SilentSan: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@SilentSan: Czarnalista, na tematycznych nie trolujemy
@getin: chodzi mi o to, że ludzie często tu piszą, że B2B poniżej 10k jest nieoplacalne i tylko UoP. Nie rozumiem skąd to przeświadczenie i tylko po to zamieściłem ten wpis.
Chce się dowiedzieć, dlaczego ludzie uważają, że jest nieoplacalne poniżej pewnej kwoty.
Co jest bardziej opłacalne wybierasz na tej zasadzie:
Firma X może przeznaczyć na Twoje zarobki kwotę N. To koszty pracodawcy. Bierzesz sobie tę kwotę i przeliczasz ile Ci zostanie na rękę przy umowie o pracę oraz ile Ci zostanie na rękę patrzac na B2B, porównujesz uwzgledniajac brak chorobowego i urlopu na B2B, ale opcję wliczania paru rzeczy w koszty. Na tej
Dzięki za dokładne i rzeczowe wytłumaczenie ᶘᵒᴥᵒᶅ
@piwko_7: dobre i to ( ͡° ʖ̯ ͡°)
11k na uop to 7,5k netto
11k na b2b to 7,7k netto
Roznica to 200 zl, a na uop masz:
- okres wypowiedzenia
- odpada Ci koszt
A teraz z praktyki
- 11k brutto na uop to ponad 13k w kosztach pracodawcy, i tą kwotę mógłbyś porównywać z b2b
- Na b2b mało kto siedzi na liniowym teraz, tylko ipbox lub ryczałt, a jak ipbox nie wchodzi w grę, a masz dużo kosztów, to spółka komandytowo-akcyjna wychodzi znacznie dużo korzystniej.
- Na b2b jest okres wypowiedzenia, nierzadko mocniej ugruntowany niż na uop
Komentarz usunięty przez autora
teoretyka ktory rozlicza sie na b2b od paru dobrych lat (✌ ゚
Od doradzania w zakresie wyboru najlepszej metody rozliczania się na b2b jest wyłącznie uprawniony doradca podatkowy, a nie księgowy. W typowej jednoosobowej działalności z branży IT (tzn 1 faktura przychodowa, do 5 kosztowych) 200 zł netto jest dobrą stawką, chociaż znam też takich co płacą po 120. Ile według ciebie to