Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi jedno, bo mnie to nurtuje - czemu ludzie tak walczą o cukier podczas promocji / limitów na zakup (obecna sytuacja w Rosji).

Podczas roku kalendarzowego używam max. 2-3 kg cukru (60% do ciast, które piecze różowa w skali roku). Po #!$%@? ludziom 20kg cukru po 2zł za promce, co oni #!$%@? z tym robią? Nie mogę tego ogarnąć swoją percepcją ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kiciochpyta #niewiemjaktootagowac
  • 11
@onionhero: bimber, wino, przetwory takie jak dżemy, soki, syropy, słodzenie herbaty, kawy, dodawanie do ciasta. Mieszkanie sobie w mieszkanku i nie robienie niczego ogranicza zapotrzebowanie na cukier dość znacząco.
@onionhero: Cukier to bardzo dobry 'magazyn' energii, tak jak np. masło orzechowe, czy nawet zwykłe orzechy w paczkach po 500-1000g - paczka 500g orzechów zasili dorosłego mężczyznę przez dwie doby, a zajmuje bardzo mało miejsca.
Chociaż jeśli chodzi o kacapstan, to raczej bimber jest głównym pożeraczem cukru ( ͡° ͜ʖ ͡°)