Wpis z mikrobloga

@ewolucja_myszowatych: W Wiedniu jest restauracja "4 zmysly" (4 Sinne) prowadzona przez osoby niewidome, na wejsciu jest zakladana opaska na oczy, w srodku pomieszczenia jest rowniez ciemno, wiec nie ma szans nic zobaczyc. Niewidomy kelner bierze Cie wtedy za reke, zaprowadza do stolika i pomaga przy zamowieniu. Opaska jest sciagana dopiero przy opuszczeniu lokalu, niesamowite doswiadczenie.⁰0
  • Odpowiedz
W #katowice jest "Ważne miejsce". To zaaranżowane pomieszczenia, które zwiedza się w totalnej ciemności. Przewodnikami są osoby niewidzące- pomagają w poruszaniu się w ciemności, opowiadają z jakimi problemami się mierzą w codziennych sytuacjach.

@kajka666: Nieraz #!$%@? wracałem po omacku do domu i skupiałem się tylko na skrzypieniu schodów, wiem o co biega.
  • Odpowiedz
@Matemit: prawda, ale jest to calkiem inne doznanie, pamietaj ze jak tracimy jeden ze zmyslow to pozostale sie nasilaja, jedzenie ma wtedy calkiem inny smak i nie mozna tego porownac z chwilowym zamknieciem oczu :) na pewno warto sprobowac takiego doswiadczenia.
  • Odpowiedz