Wpis z mikrobloga

Jest jakiś 10 przykazań jeżeli chodzi o to co na keto można jeść w kwestii gotowych produktów do kupienia? Jestem nowy into keto. W tygodniu mam katering, wiec nie muszę się przejmować co jem i jak. Gorzej w Weekend- jestem zbyt leniwy, żeby gotować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przeszedłem na keto, żeby spróbować jak to jest nie jeść węgli. Póki co czuję się bardzo dobrze, głodny tez nie chodzę.
Za wszystkie wskazówki serdeczne dzięki.
#keto
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SF71H: Jak jesteś zbyt leniwy żeby ugotować proste danie, to sobie odpuść ;)
Te wszystkie gotowe produkty mają sporo cukru, bo mają być smaczne nie zdrowe, więc raczej trudno coś kupić. Chyba że wieprzowina w puszce na ciepło, ale ile to można jeść.
  • Odpowiedz
  • 0
@gundis24: doprecyzuje, póki nie wiem co i jak to wolałbym bazować na jakiś sprawdzonych produktach. Z tym gotowaniem chodziło mi raczej o pieczenie kawałka mięsa zamiast kupienia normalnej wędliny czy robieniu samemu jakiejś kiełbasy. XD
  • Odpowiedz
@SF71H: ja ogarniałem temat sam, keto jest proste - a jak lubisz jajka, bekon i poradzisz sobie bez chleba (zagryzając np sałatą) to luzik. Z "fastfoodów" jak się nie chciało gotować to brałem sobie szprotkę w puszce czy tam inne sardynki, zagryzłem serkiem cheddar + do tego jakieś warzywko i gotowe. Ew parówki z majonezem, ale to już ekstremalne zuo :)

Jak chcesz fajne przepisy, to mamy tu na wykopie
  • Odpowiedz