Wpis z mikrobloga

Prawie 2 tygodnie codziennie widzę zdjęcia gore z płonącymi trupami, albo flakami i resztkami ciał rusków leżącymi w kole o promieniu kilkunastu metrów, ale dopiero dziś zobaczyłem zdjęcie które mną wstrząsnęło.

Na zdjęciu było zawinięte w koce ciało dziewczynki w wieku 7-9 lat i obok ciało chłopca do 5 lat, jej brata, w już zaczynającym się stanie rozkładu. Nie były one porozrywane, czy nawet jakoś widocznie uszkodzone, po prostu leżały zawinięte w domowe koce i opis mówił, że to z ostrzału jakiejś wioski bez znaczenia strategicznego.

To już było dla mnie za mocne i od tego momentu przestałem oglądać relacje z wojny w wersji wizualnej.

#wojna #wojsko #rosja #ukraina #przemyslenia #feels
s.....i - Prawie 2 tygodnie codziennie widzę zdjęcia gore z płonącymi trupami, albo f...

źródło: comment_16468529802AjlrA5gaXtFgBtNDQduUa.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@skitarii: kiedyś pisałem, rok 2020 ludzie odkryli, że wirusy istnieją na ziemii, teraz w 2022 ludzie odkrywają, że wojna jest brutalna i giną ludzie na niej, a nie obsypują się płatkami kwiatów
nie wiem niby w czym normalnemu człowiekowi ma pomóc oglądanie trupiszczów ? jakaś satysfakcja że "wróg" zginął? te chłopaki mieli tak samo sprane mózgi jak większość polaków przez pis lub druga polowa przez tefałen ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
No tak, tylko dzieci i zwierzątka są biedne :P

@Th3gBoy: a co mnie zdechnięte kacapy obchodzą w miejscu gdzie nikt ich nie chciał i których działania zabiły między innymi tamte dzieci? Dla mnie każdy ruski żołnierz będący teraz na terenie, mógłby zginąć w jednej sekundzie spalony żywcem.
  • Odpowiedz
biedne dzieciaczki, a ludzi innych nie szkoda ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)

@PrzegranySlazak26: widzę, że zgłosił się tu kolejny dzban musiał swoje debilizmy napisać. Ktoś tu pisał, że innych ludzi nie szkoda? Czy chciałeś wyjść na wielce oświeconego, tym robieniem z siebie dzbana?
  • Odpowiedz
nie, są bezbronne

@dmde: daj spokój, to są wielcy "freethinkerzy" którzy patrzą "z lotu ptaka" i tak samo będą oceniać trupy kacapów atakujących Ukrainę i trupy bezbronnych dzieci, z których jedno musiało spędzić kilka dni przy zwłokach drugiego, będącego jej młodszym bratem.

Mało rzeczy taką pogardę we mnie budzi jak tego typu "oświeceni" którzy płakaliby jak małe dziewczynki, gdyby nie siedzieli teraz przed monitorami, robiąc sobie przerwę od grania w
  • Odpowiedz
wyobraź sobie że to dziecko by dorosło i ogłupione propagandą poszłoby wyżynać kogoś tam , i już mniej szkoda nie?

@kolotego: najmniej szkoda mi by było ciebie. Nawet mniej niż tych kacapskich poborowych.
  • Odpowiedz