Wpis z mikrobloga

"Na youtubie sa kamerki 24/7 skierowane na wiele miast ukrainskich zobacz sobie jakie tam "bombardowanie". Jedyne ataki na ukrainska ludnosc cywilna padaja ze strony samych ukraincow, ktorzy wykorzystuja sytuacje i rabuja wszystko co sie da, robia samowolke i swietnie sie z tym bezprawiem czuja. "

Jakieś merytoryczne pomysły co odpisać osobie,która napisała powyższe słowa? Bo mi przychodzą do głowy same niemerytoryczne bluzgi.
#ukraina #gownowpis #pytanie
  • 18
@ef4L: Przez ostatnie kilka dni sporo przewartościowałem swoją opinię o wielu ludziach. Od dawna śledzę amerykańskich komentatorów politycznych i ta wojna zdemaskowała wielu z nich. i popchnęła do roli negacjonistów zbrodni wojennych i rosyjskiego imperializmu. Część z nich podaje się, czy podawała, za przyjaciół Polski. To niezmiernie fascynujące.
@Nieszkodnik: Póki co dostałem jedynie jakiś "zrzut" z tik toka na którym niejaka Kim Iversen mówi o fejkowym zdjęciu Poroszenki w kokpicie myśliwca.
Ręce opadają.
@ef4L: Zapytaj ile sprzętu i ludzi już stracili…i dlaczego nie zbierają poległych.
I czemu skoro sami współpracowali z nazistami ręka w rękę to teraz chcą z nimi walczyć XD
A i czy Usyk i bracia Kliczko to tez nazisci?
Póki co dostałem jedynie jakiś "zrzut" z tik toka

@ef4L: to ponów prośbę o linki, bo przecie ta osoba nie kłamała, pisząc ci wcześniej o tych kamerkach? I tego się na razie trzymaj, aż dostaniesz te linki. A jak ci nie przyśle, to jedź po niej, że w Dziadka Mroza pewnie też wierzy, a milion uchodźców w Polsce, kobiety z dziećmi, to pewnie sami naziści...
@Nieszkodnik: Na szczęście owa osoba zamilkła.Może nie chce się dalej ośmieszać? Inna sprawa,że po niektórych jej słowach zacząłem podejrzewać,że wpada w paranoję,bo nikt przy zdrowych zmysłach nie uderzyłby w podobną-skrajnie antyukraińską-narrację.