Aktywne Wpisy

Fosfofruktokinaza +123
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
źródło: IMG_5307
Pobierz
JaZestarym +116
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

To byli ci sami ekonomiści, których wpuścili Grecję i Hiszpanię do strefy euro, a potem okazało się nagle w 2008 r. że te kraje to w ch**ja wszystkich robiły z danymi? A może ci sami ekonomiści, co w krajach Azji Mniejszej w latach 90. nie zauważyli, że Azjaci prowadzą kreatywną księgowość, a potem ludzie zostali bankrutami? A może to są polscy analitycy, którzy mówili, że stópki wzrosną dopiero po 2023 roku, bo szans na to, w 2021 nie ma?
Zobaczcie sobie jak Tarcza Antyinflacyjna działala - zaciągnięcie długu przez PFR i NBP i oszukiwanie na wskaźnikach.
My mówimy o sobie, Polakach, że myślimy życzeniowo. Nie tylko my. Finansjera i ekonomiści często słysza to, co chcą usłyszec.
#nieruchomosci #ekonomia
Rynek widzi WIBOR 6m na 5,4%, czyli stopa referencyjna 5%. Ekonomisci bardzo cisna, ze rynek gra pod takie stopy.
Moim zdaniem wiele z nich jest z bankow, a banki wiedza co sie stanie jak podejdziemy pod tyle wiborem. Pozostali - jak PIE - to quasi pisowskie think-thanki. I tez nie chca wysokich stop, bo caly sukces gospodarczy PiS to gospodarka na garbie kredytobiorcow.