kolumna z ministrem MSZ Ukrainy, ktory spotkal sie dzisiaj na Pol-Ukr granicy z Blinkenem. Wtedy IMO zrozumiale, ze nie beda czekac w wielokometrowym korku.
@Endr3w: Kolumna rządowa? Luksusowe SUVy, każdy w innym kolorze, normalne blachy, brak kogutów... no nie wiem.
@leobenos: Lol ale dywagacje. Oligarchowie i reszta elit to sobie z Ukrainy spokojnie wylecieli prywatnymi samolotami pierwszego dnia wojny, a zapewne na długo przed jej rozpoczęciem. A jeśli zostali, dalej mogą to zrobić. Na szybie pierwszego auta widać jakąś informację. To może być równie dobrze jakaś rządowa delegacja, która porusza się prywatnymi autami, żeby nie rzucać się w oczy, dyplomaci, którzy nie chcą prowokować dyplomatycznymi tablicami, zachodni dziennikarze etc. etc. Wyciąganie
@Atreyu: Oczywiście możesz nie pojmować języka i tego co tam mówią ale jakbyś zatrzymał klatkę nawet na tej pierwzej becie to na tej kartce mają napisane "dzieci" діти. Na nastepnym Porsche w przedniej szybie masz to samo. Kobieta mówi o tym jak oni muszą czekać ze swoimi dziecmi a ci nie, ktos inny pyta sie za ile to robią a inni, że to wszystko to pieniądze. Tak więc tego, jedne rzeczy
@callver34: w obecnej sytuacji jak najbardziej jestem sobie w stanie to wyobrazic. Poza tym, jak juz napisalem, strzelam po prostu, bo OP nic wiecej nie napisal ¯\_(ツ)_/¯
@Endr3w: Oczywiście możesz nie pojmować języka i tego co tam mówią ale jakbyś zatrzymał klatkę nawet na tej pierwzej becie to na tej kartce mają napisane "dzieci" діти. Na nastepnym Porsche w przedniej szybie masz to samo. Kobieta mówi o tym jak oni muszą czekać ze swoimi dziecmi a ci nie, ktos inny pyta sie za ile to robią a inni, że to wszystko to pieniądze. Tak więc tego, jedne rzeczy
@Atreyu: wojna informacyjna działa we wszystkie strony, po za tym to żadne przypuszczenia co do akcentu. Ukraiński to nie rosyjski. Po za tym co ty jakiś szeryf teksasu?
@Atreyu: po żadnej, niemniej jakie chcesz konkretne informacje w momencie w którym masz informacje na filmie. co ewakuacja dzieci?> Ciekawe tylko, że te dzieci są ewakuowane w tak drogich gablotach pod obstawą policji która raczej nie służy i niczego nie tłumaczy osobom postronnym a jest wrogo nastawiony
@Atreyu: dlaczego Policja przepuszcza wypasione drogie fury a w stosunku do zwykłych ludzi strojących w kolejce jest agresywna ? Czy bogatym mamy pomagać bardziej niż biednym ?
Starasz się zagrać na emocjach "patrzcie bogatych puszczają bo są bogaci" - a nawet nie wiemy gdzie ich puszczają, ani do czego
Jak chcesz być takim obiektywnym wojownikiem o prawdę, to w takich wpisach dawaj źródła i informacje o danej sytuacji
@Atreyu: Sceptycyzm jest jak najbardziej uzasadniony, ale przyznasz, że w kraju zajmującym 130 miejsce na 180 w rankingu najmniej skorumpowanych krajów przekupywanie policji przez bogaczy raczej nie jest zbyt abstrakcyjne?
@Sepp1991: oy vey ale gdzie som dowodym? gdzie masz zrodło, jaka sytuacja. no wiadomo, że filmik i to co tam mówią to żaden dowód. Ja #!$%@?, ci ludzie tutaj na wypokie to w wiekszosci durnie udajacy znawcow
@leobenos: autobus chyba też ma oznaczenie że przewozi dzieci, może to faktycznie jakaś kolumna przewożąca dzieciaki, czemu na czele jadą drogie samochody nie wiem
#ukraina
@Endr3w: Kolumna rządowa? Luksusowe SUVy, każdy w innym kolorze, normalne blachy, brak kogutów...
no nie wiem.
Tak więc tego, jedne rzeczy
Tak więc tego, jedne rzeczy
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
@Atreyu: Sceptycyzm jest jak najbardziej uzasadniony, ale przyznasz, że w kraju zajmującym 130 miejsce na 180 w rankingu najmniej skorumpowanych krajów przekupywanie policji przez bogaczy raczej nie jest zbyt abstrakcyjne?
no wiadomo, że filmik i to co tam mówią to żaden dowód.
Ja #!$%@?, ci ludzie tutaj na wypokie to w wiekszosci durnie udajacy znawcow