Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@biesy: Jak można być takim tępym i w dobie Internetu nie zweryfikować tej putinowsko-geobelsowskiej propagandy? Czy ruskie nie chcą czytać o niewygodnej prawdzie?
  • Odpowiedz
@Qtavon: Zdziwisz się. Najdalej za 10 lat, business as usual. Tam jest do wykonania ciężka praca u podstaw, albo całkowity podział kraju, tak by nie był w stanie odbudować swojej potęgi. Być może jedno i drugie. Jak niemcy... potrzebowali przejść przez ciężką reedukację. W przeciwnym wypadku będzie jak z republika wajmarską a potem odrodzenie rosji i powstanie ichniejszy hitler ... bo ten naród nie rozumie innej drogi niż, siła, karcąca
  • Odpowiedz
@biesy: hej, chciałem to udostępnić dalej, bo w mojej opini przekaz jest dość sensowny i raczej trafny, ale ta flaga "moskali" jest tragiczna i wyświetla się w miniaturce. Masz mozliwosc jej ukrycia?
  • Odpowiedz
@Jalioza: Nie mieści mi się to w głowie, że kraj choć pod ogromną propagandą i z zakłamaną historią, to jednak przecież nie jest Korea Płn. Tam się nic nie zmieni, może dopiero gdy Chiny ich pożrą od wschodu, a USA rzuci Moskwę na kolana.
  • Odpowiedz
@Czytelnik30: no cóż, miejmy nadzieję że dla Rosji jest już za daleko na powrót. Wierzę, że to zaszło za daleko, zbyt wielu ludzi przejrzało na oczy, żeby wrócić do "business as usual" jak po aneksji Krymu. Ale fakt, jest potrzebna praca u podstaw również u nas - przede wszystkim właśnie widzimy jak ważna jest umiejętność krytycznego myslenia u WSZYSTKICH obywateli, bo wojnie hybrydowej każdy z nas jest celem.
  • Odpowiedz
@Czytelnik30: Jeśli ruscy się wycofają, jeśli obalą putina to jasne że prędzej czy później powinno dojść do odwilży - jasne, że nie należy im ufać i że niestety do tej pory był to kraj, od którego prędzej spodziewałbym się kosy w plecy, niż choćby zwykłych sąsiedzkich interesów, ale wszystko da się zmienić pracą u podstaw. Czasy się zmieniają, ludzie też, jeśli zmieni się im środowisko. Ukraina też była kiedyś innym
  • Odpowiedz
symbolizuje zjednoczone trzy narody słowiańskie – białoruski, rosyjski oraz ukraiński.

@biesy: to jest dopiero beka fest, bo rosjanie nigdy nie byli, nie są i nie będą słowianami xD
  • Odpowiedz
@biesy: punkt b) to taki fikołek i robienie kurtyzany z logiki, że z zarzenowania naszła mnie chęć na gotowanie bigosu. Jakby ktoś do mnie odezwał się takim tekstem to bym mu chyba odpowiedział "Aha, wiesz co ja już idę bo mam coś do załatwienia". A pimyślałbym, że szkoda strzępić ryja na próby przekonania kogoś, że nie ma racji. Zamknięci w bańce i karmieni kłamstwami jak w Korei Północnej.
  • Odpowiedz
Jak niemcy... potrzebowali przejść przez ciężką reedukację.

@Czytelnik30: no i udała się ta reedukacja? Główny sponsor obecnej wojny. Główny hamulcowy sankcji. Do tego na Ukrainę wysłali hełmy i pociski wycofane z użycia w 2010 roku. Chyba pora na kolejną reedukację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz