Wpis z mikrobloga

https://www.onet.pl/informacje/onetrzeszow/w-strone-polski-z-ukrainy-zmierza-coraz-wiecej-osob-spoza-europy/1z83gc8,79cfc278

Trudna sytuacja na granicy. W stronę Polski z Ukrainy zmierza coraz więcej osób spoza Europy

Do polskiej granicy od strony Ukrainy zbliżają się tysiące osób pochodzących z Afryki i krajów arabskich. Wiele z nich idzie w kierunku przejścia granicznego w Medyce. Ukraińskie służby starają się oddzielić idące grupy, dodatkowo pilnują ich żołnierze. Mieszkańcy przygranicznych miejscowości po ukraińskiej stronie, z którymi rozmawiamy, sugerują, że mogą to być uchodźcy przerzuceni przez białoruskie służby, aby zdestabilizować sytuację na polsko-ukraińskiej granicy.

Nowa funkcja socjalturystów baćki XD
@szurszur
#ukraina #bialorus #imigranci #4konserwy #wojna
https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,28167976,na-przejsciu-w-medyce-ukraincow-niewielu-sa-kamerunczycy-pakistanczycy.html

W poniedziałek na przejściu granicznym w Medyce Ukraińców uciekających przed wojną było niewielu. Prawie sami Pakistańczycy, Irańczycy i obywatele Maroka. Każdy mówi, że studiuje, choć język angielski i rosyjski znają szczątkowo.

He, he, he. Wyborcza w życiu nie napisałaby takiego artykułu, gdyby nie to, że uderza w sukces PiSu orzy granicy białoruskiej. Najwyraźniej bilans zysku i straty wyszedł wybiórczej na plus XD
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ty tak serio XD? Nie, "prawa prawica" twierdzi, że jest nieproporcjonalnie dużo kolorowych wśród tych z Ukrainy.

@empty_silence: Przecież ja napisałem coś innego nie manipuluj. Ze prawa prawica mysli, że nielegałowie wprowadzili terror w Polsce. Tymczasem to co cytujesz i to o czym wspomniałem temu przeczy, bo mowa o tym, że oni sa na Ukrainie i nie sa wpuszczani.

A to jest z lutego, a propo naszych wcześniejszych dyskusji:

@
  • Odpowiedz
Ze prawa prawica mysli, że nielegałowie wprowadzili terror w Polsce

@szurszur: Ach. Czyli już przesunęliśmy się w stronę, nie Przemyśla jako takiego, i rozmów czy imigranci są na granicy, czy w przemyślu, ale terroru w nim. Do twojej informacji: na dworcu jest zorganizowany tam punkt pomocy dla tych co przeszli z Ukrainy. Byłoby dziwne, jakby nie było kolorowych w Przemyślu. Dodać do tego połączenia kolejowe stamtąd.
  • Odpowiedz
Do twojej informacji: na dworcu jest zorganizowany tam punkt pomocy dla tych co przeszli z Ukrainy. Byłoby dziwne, jakby nie było kolorowych w Przemyślu.

@empty_silence: No to chyba oczywiste.

Czyli już przesunęliśmy się w stronę, nie Przemyśla jako takiego, i rozmów czy imigranci są na granicy, czy w przemyślu, ale terroru w nim.

@empty_silence: Masz dowód na licznych nielegalnych w Przemyslu?
  • Odpowiedz
Masz dowód na licznych nielegalnych w Przemyslu?

@szurszur: Tak samo jak pytałeś mnie o dowody, miesiąc temu, skąd niby wiem, że na Ukrainie są ludzie od Baćki. Z logiki. Dowodów nie ma, poczekaj z miesiąc, bo właśnie rozkęca się afera o kolorowych. Grzana przez lewą stronę, bo to uderza w sukces PiSu na białorusi. (uderza też w "sukces Merkel", ale o tym lewica sobie zapomniała...)
Np zadaję sobie pytanie, jakie
  • Odpowiedz
Pisąłem przecięz, że moga być z Białorusi, ale nie w liczbie wielu tysiecy.

@szurszur: Eche. Pisałeś że a) nie ma ich, bo Irak zabrał samolotami b) jak już to niewiele/nieliczni. Obecnie podbijamy pałeczkę z niewielu do "mniej niż wiele tysięcy", bo okazało się że:

Do polskiej granicy od strony Ukrainy zbliżają się tysiące osób pochodzących z Afryki i krajów arabskich.

(onet wyżej).
A i jeszcze pisałeś: że na granicy pl-by
  • Odpowiedz
) nie ma ich, bo Irak zabrał samolotami b) jak już to niewiele/nieliczni. Obecnie podbijamy pałeczkę z niewielu do "mniej niż wiele tysięcy", bo okazało się że:

@empty_silence: Tak - opozycyjne media podawały, ze jest blisko tysiac. Zreszta nawet w okresie nasilenia naporu na poslka grnaice ich nie było kilkanscie tysiecy.

A i jeszcze pisałeś: że na granicy pl-by jest tylko kilka tys (2 czy 3), bo reszta sobie przechodzi
  • Odpowiedz