Wpis z mikrobloga

Pewnie wsadzę kij w mrowisko i oberwie mi się od onuc, ale #!$%@?, od tego jest ten portal ( ͡° ͜ʖ ͡°) Faktem jest to, że nastroje zarówno tutaj jak i w ogóle wśród Polaków zmienią się (jak tylko konflikt ludziom się znudzi lub się zakończy) o 180 stopni albo po prostu raczej wrócą na stare tory. Ukraińcy zawsze byli traktowani w tym kraju niesmacznie, jak śmiecie i gorszy sort człowieka, a teraz, gdy będzie ich w naszym państwie jeszcze więcej i będą potrzebować miejsc pracy, mieszkań i pomocy, to ten stan się pogorszy, kiedy tylko Polakom opadnie bojowy nastrój. Nawet wykop, mimo że to jedynie drobny wycinek społeczeństwa, ma chyba pamięć złotej rybki i zapomniał o jeszcze niedawno plusowanych tu w gorące skrajnie obraźliwych wobec Ukrainy memów - próbka załączona, a wiele innych pod hasłem "wykop ukraina memy", oczywiście pewnie ruskie trolle je wyplusowały ( ͡° ͜ʖ ͡°) Od razu zaznaczam, że jak najbardziej należy tym ludziom pomagać, wpuszczać ich jak i wspierać samą Ukrainę w obliczu inwazji Rosji, ale jeżeli ktoś nadal twierdzi, że wszystkie problemy za parę miesięcy znikną i rozpocznie się wielka braterskość polsko-ukraińska, która zajmie Moskwę, to jest oderwany od rzeczywistości i naiwny jak dziecko. I nie jest to, jak niektórzy twierdzą, szukanie dziury w całym i problemów na siłę, bo wojna wiecznie trwać nie będzie, a w naturze ma to, że na pewien czas brata ze sobą ludzi, którzy jeszcze niedawno się nie lubili, jak i to, że niewiele pozytywów sobą wnosi. Ten tag w końcu zdechnie i będzie trzeba wrócić do rzeczywistości, a nie gimbo geopolitykowania na portalu ze śmiesznymi obrazkami.
#ukraina #wojna
MemeFairy - Pewnie wsadzę kij w mrowisko i oberwie mi się od onuc, ale #!$%@?, od teg...

źródło: comment_16461483888UHBtKtfEuaRQk2gd5msGa.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@MemeFairy: ja ich nie lubię tylko dlatego że dużo piją i drą #!$%@? a jak ktoś przyjmuje ich do domu będzie miał potem problem bo wojna się nie skończy szybko a nawet jeśli to po co mają wracać jak tu lepiej
  • Odpowiedz
@MemeFairy ja dzisiaj poruszyłem temat, że za jakiś czas ludzie, którzy zostali przyjęci do prywatnych mieszkań i domów, mogą stać się utrapieniem dla ludzi, którzy im pomogli. Oczywiście zostałem zwyzywany od ruskich onuc ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz