Wpis z mikrobloga

Dlaczego odkąd zaczęła się wojna na Ukrainie w Polsce upadł racionalizm. Za każde słowa konstruktywnej krytyki jest się nazywanym rosyjskim trollem. Od 5 dni normalne wydarzenia co się dzieje w Polsce po za konfliktem nie istnieją. Wykop i media głównego nurtu odpuściły całkowicie. Tymczasem PiS zyskuje poparcie... A tak naprawdę działa niekompetetnie. Na arenie międzynarodowej mają już dosyć Morawieckiego i polskich polityków, bo wszyscy są nieporadni, niekompetetni i pełni pychy. Inflacja nam właśnie wystrzela w kosmos. Wszystko drożeje jeszcze szybciej. PiS się cieszy bo mądrzejsze o tym nie wspominać. Granica przestała być chroniona. Każdy terrorta może sobie wejść. PiS przyjmuje uchodźców bez żadnego planu, bezmyślnie. Tylko dla propagandy. To się skończy kryzysem. Pomagać trzeba umieć, a nie rzucać hasłami zapraszamy wszystkich. Za ludzi trzeba wziąć odpowiedzialność. Koordynacja działań rządu z organizacjami po za rządowymi praktycznie nie istnieje. Polska nie prosi o wsparcie UE i innych krajów. Od lat się dowiadujemy jaka patologia jest w naszej armii. Co zostało potwierdzone wyciekami informacji. Ale tez nie można tego krytykować bo Cie nazwą kacapem... Mamy armię wydmuszke jak Putin i nie można o tym mówić. Jakby Rosja nie wiedziała ( ͡° ͜ʖ ͡°) U nas działa propaganda, że aż dziwne że polskie społeczeństwo to łyka. A przypomnij sobie ile mamy sprawnych F-16, o nie latających Migach, o rdzewiejących Leopardach... braku amunicji do wszystkiego. Ale znów nie można o tym napisać bo ruski troll. Problemów jest w Polsce znacznie, znacznie więcej. Dla pisu najlepszy czas by zamieść je pod dywan. Bo kto się upomni tego skrytkują. Tymczasem podwyżki na służbę zdrowia z polskiego wału wciąż nie zostały uwzględnienione w budżecie NFZ. A na arenie międzynarodowej mają dość naszych bo tylko krzyczą zrobicie coś albo rzucają hasłami co robić, ale za tym nie ma realnego planu czym tylko irytują zachód. Bo sankcje trzeba umieć wprowadzić. Nie wystarczy ich wykrzyczeć. Polski populizm wystrzelił w kosmos. Tymczasem jak tam blokada tranzytu przez Polskę między Rosją a UE. A jak zablokują to bez tarczy dla polskich firm które eksportują na wschód. Niech zdychają za wybranie ruskiego rynku zbytu. U nas nic, a nawet zadowolonie jak to prywaciarze handlujący z ruskimi mają przewalone. A na zachodzie intensywnie działania jak chronić własne gospodarki. A teraz czekam na minusy.

#polska #pis #wojna #inflacja #rosja #ukraina
  • 177
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

POLACY SZYBKO PRZESTAŃCIE INTERESOWAĆ SIĘ WOJNĄ ZA WASZĄ GRANICĄ, TRUDNO, NAJWYŻEJ BĘDZIE 700 KM GRANICY Z ROSJĄ, ALE KACZYNSKI, ALE ZIOBRO I MORAWIECKI, GDZIE SIĘ PATRZYZZ POLAKU
  • Odpowiedz
ALE KACZYNSKI, ALE ZIOBRO I MORAWIECKI, GDZIE SIĘ PATRZYZZ POLAKU

@gzymspiwniczny: ale Kaczyński, ale ZIOBRO, ALE MORAWIECKI URZĄDZALI NAM TU DRUGI USTRÓJ RUSKI CZY BIAŁORUSKI,

NO I CZY TAK ŹLE BY NAM BYŁO?!! DOBRZE JAK W ROSJI CZY NA BIAŁORUSI, POLAKU
  • Odpowiedz
@N331: napisałem ostatnio że sankcje to miecz obusieczny i że będziemy mieli problem z ropą węglem i gazem, czyli ze wszystkim innym a inflacja w--------i to się dowiedziałem że jestem ruskim trollem i warto poświęcić gospodarke i wszystko żeby dopiec Putinowi. Łykopki to mentalne dzieci które jedyny obraz wojny mają z Rambo. Jest dobry usa i psychopata zły rus. Nie rozumieją szerszego kontekstu, wojny interesów, infiltrowania obcych rządów, wojny informacyjnej.
  • Odpowiedz
@Magma1: Pogorszenie rynku pracy to by było jakby Rosja zajęła Ukrainę i mielibyśmy regularne rosyjskie cwiczenia wojskowe wzdłuż całej wschodniej granicy państwa. Weź w takiej sytuacji nakłoń zagranicznych inwestorów, że ich inwestycje w Polsce są bezpieczne, że budowanie fabryki na podkarpaciu 100 km od rosyjskiej armii to dobry plan na kilkadziesiąt lat, że jak będziemy ciągle destabilizowani to inwestycje tutaj będą bezpieczne.
Wtedy będzie nas czekał gospodarczy dramat, 0 innowacji,
  • Odpowiedz
@Flutter_M_Shydale: a czy ja piszę o narodzie polskim, który okazuje się mądrzejszy niż antyeuropejscy bandyci z Pisu?

nie, piszę o panice PiSu od tygodnia, który niestety będzie musiał zmienić nastawienie do wyimaginowanej wspólnoty, z której niewiele dla Polski wynika
  • Odpowiedz
y dalej nie łapiesz o czym ja mówię. O panice Pisu, który nagle chce się przeprosić z Unią

Jeszcze raz powtarzam, siejąca fake newsy onuco. To UE zmieniła optykę na naszą. Zarówno jeśli chodzi o węglowodory z Rosji jak i stosunek do samego Putina. I nawet nie tyle PiS bo zarówno PiS jak i Tusk tę optykę mają bardzo podobną. Oni naszą. Nie my ich. Berlin wycofuje się ze współpracy z ruskimi,
  • Odpowiedz
@kryptonim_putas: w mniej istotnych sprawach inne zdanie?

Twierdzą że przestaliśmy być praworządnym państwem, łamiemy standardy ustroju demokratycznego, i zmierzamy obok Węgier do standardów ustrojów Białorusi, Rosji, Turcji, itp

dla pisiora to są może mało istotne sprawy xd

no i setki mld € chcą nam wstrzymywać, bo to są mało istotne sumy xd
  • Odpowiedz
@N331: Moim zdaniem nasza pomoc zaczyna być służalcza wobec Ukrainy. Jest zbyt liberalna a najgorsze, że chociażby tu ma olbrzymie wręcz bezkompromisowe poparcie. Pojawiają się ankiety o interwencji NATO, udostępnianiu lotnisk wojskowych itp. K---a zachowajcie umiar bo ja nie zamierzam ginąć za kolejny konflikt w byłym ZSRR. W sieci swobodnie lata propozycja rekrutacji do sił terytorialnych Ukrainy mimo, że służba w obcych siłach jest dozwolona tylko po uzyskaniu zgody ministra.
  • Odpowiedz
@MP0WER: Szczególnie, że większość Białorusinów w Polsce to k---a opozycja. Każdy Białorusin w moim gronie znajomych pluje na reżim w Mińsku. Tak samo ze sfer prywatnych część Ukraińców siedzi tu od lat na migracji. Często są to faceci, którzy nie ruszą d--y by walczyć o swój kraj ale chętnie napiszą post, w którym atakują Białorusinów za brak protestów. No fajnie tylko za wyjście na ulice od 2 lat jest tam
  • Odpowiedz
@N331: wczoraj chciałem napisać podobny post bo widzę, że od kilku dni na wykopie jest totalne zezwierzęcenie i silna propaganda. W obliczu wojny upadł racjonalizm i logiczne myślenie a ludzie dają upust swojej toksyczności. Wszyscy myślą krótkowzrocznie i jak tylko skrytykujesz albo podważysz jakieś działanie to wszyscy rzucają się do wyzwisk, a moderacja do banowania. Najbardziej mnie rozśmieszyło jak wrzuciłem info o wybuchu i od razu zleciało się stado wykopków
  • Odpowiedz
@spere: Szkoda nerwów na osoby które przychodzą tutaj uprawiać politykę i robić krowę z logiki że niby PiS to teraz okazał się partią proUE i proUSA.

Oskarżanie kogokolwiek, że krytyka działań polityków w polsce to musi równać się obecnie z byciem onucą, jest kuriozalne.
Tak samo że wszyscy musimy teraz być razem i nie można nic powiedzieć złego na lata bierności władzy / lata niszczenia demokracji i oddalania się Polski
  • Odpowiedz
pomijając absurd tych oskarżeń:

@kryptonim_putas: absurd? Czyli wg. ciebie nie było łamania praworządności w Polsce, i nie zmierzamy w kierunku ustroju Białorusi, Turcji, Rosji?
To mów od razu żeś pisowska onuca,
  • Odpowiedz
@kryptonim_putas: rzucasz na lewo i prawo oskarżeniami wobec wszystkich per "onuco" kto nie zgadza się z Twoim światopoglądem. To tak nie działa.
Proszę nie pisz mi teraz że PiS stał się partią proAmerykańską czy proUE (od kiedy? gdzie można o tym przeczytać?) wzorce którymi do tej pory się kierował są zza granicy wschodniej.
Jedyną onucą w dyskusji jesteś Ty i Twoja próba wybielenia rządu który od lat oddala nas od
  • Odpowiedz