Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę, że to jedyna okazja na milenium żeby podać sobie rękę, pobratac się, przebaczyć i zakopać ten cały śmietnik historii wołyński, który został nakręcany przez masy #wojna #ukraina dosyć tej nienawiści ludzie...dosyć.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@es-blumenfeld: dziś to samo pisałam w komentarzu do Mireczka, historii już nie zmienimy, za to możemy zmienić przyszłość i teraźniejszość. Pozatym myślę że to niesprawiedliwe oceniać ludzi za pokolenie x lat Wstecz, tak samo jak ja nie mam nic wspólnego z jedwabnym
  • Odpowiedz
@Sylwia2137: więc dla Ukraińców to najwyższa pora żeby przestać o---------ć i gloryfikować Banderę, zwłaszcza że już teraz mają innych, lepszych bohaterów. Ta wojna to idealna okazja żeby zacieśnić i polepszyć stosunki polsko-ukraińskie (które już na ten moment przez polską pomoc są znaaaacznie lepsze), na co mam nadzieję
  • Odpowiedz
@Grash-Varrag-Arushat kurcze ciężko mi się wypowiedzieć bo mogę być nie obiektywna, ale wydaje mi się że Rosja może swoje paluchy maczać w tym żebyśmy widzieli nasilone ruchy banderowskie, zobacz przykład bakiewicza i jego przydupasów, takim materiałem też łatwo by było manipulować
  • Odpowiedz