Wpis z mikrobloga

Taka prośba:
- jak Obajtek udostępnia uchodźcom hotel;
- Duda odwiedza Kijów dzień przed inwazją i popiera wysranie się na mecz reprezentacji z bandytami;
-Morawiecki zamyka przestrzeń lotniczą dla kacapów;

to nie #!$%@? o (oczywistych) wadach PiSu, bo to są słuszne kroki. Tusk wczoraj w TVN-ie poparł działania premiera i samemu zachował się z klasą, karcąc niemieckich tchórzy.

Jak ruska onuca wróci z podkulonym ogonem do Moskwy, to będziemy mogli znowu się napieprzać w polskiej piaskownicy o polityczne bzdety - obecnie mamy wojnę i wszyscy od lewa do prawa musimy grać do jednej bramki.

#ukraina #rosja #wojna
Pobierz Tywin_Lannister - Taka prośba: 
- jak Obajtek udostępnia uchodźcom hotel;
- Duda odwi...
źródło: comment_1645871172U0QIVk1GSagJCz85bxakjx.jpg
  • 18
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Tywin_Lannister: Ale świat, czy Polska nie żyje jednym problemem. To, że wszyscy (prawie) w Europie i Polsce mają jedno zdanie w sprawie Rosji, Białorusi i Ukrainy nie znaczy że trzeba zapomnieć o rozdupcaniu naszej gospodarki, systemu prawnego itp przez PiS. A prawda taka jest, że w związku z wojną na Ukrainie słupki poparcia PiSowi wzrosną. A że to teraz nie jest najważniejsza sprawa to co innego.
@Tywin_Lannister: słyszałem kiedyś, że archetyp Polaka to archetyp pijak. Na codzień małostkowy, zawistny, nieodpowiedziany. Natomiast w sytuacji zagrożenia gotowy do największego poświęcenia, gardzący niebezpieczeństwem. I jak widzę powszechną mobilizację naszego kraju obecnie chyba coś w tym jest. Nawet sam do niedawna byłem przekonany, że w razie wojny to tylko ukryć się w leśniczówce na odludziu, a dziś już złapałem się na myślach, że może też powinienem walczyć o wolność... Jeszcze żeby