Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +191
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +307
Równouprawnienie jest tam jest kobietom się coś należy; jakieś stanowisko dyrektorskie, w radzie czy w sejmie. Tam gdzie jest wojna to męska sprawa i równouprawnienia nie ma.
#pieklokobiet
Bo co to za interes jedna strona przegloswywuje drugą jak ma kraj wyglądać, a ta druga strona musi ponosic konsekwencje ich głupich wyborów, I za nie ginąć. Super interes po prostu.
A co wina jest
Komentarz usunięty przez autora
@gretl
Genialne w tej dyskusji są te "wyrzuty" o patriarchacie i o tym że to mężczyźni wyłącznie decydują. Jakoś jak ostatnio sprawdzałem to kobiety mają takie same prawo wyborcze jak mężczyźni, a jednak kobiet z prawem wyborczym jest więcej niż mężczyzn.
Komentarz usunięty przez autora
m.i.n urlopu macierzynskiego w 2 miesiacu ciazu itp
@vympayer: Skichać się mozesz, a nie zabijac kogokolwiek. Niczym się nie roznisz od tej laski, którą krytykujesz, twierdząc, ze obce kobiety powinny byc zgwałcone, bo są Polkami. Tez się rozporządzasz cudzym zyciem