Wpis z mikrobloga

Rząd Ukrainy nie pozwala wyjechać mężczyznom w wieku 18-60 lat z kraju. Po wymordowaniu kilku milionów z nich, dowiemy się, że "głównymi ofiarami wojny są zawsze kobiety i dzieci, bo tracą mężów, synów i ojców".

Równouprawnienie jest tam jest kobietom się coś należy; jakieś stanowisko dyrektorskie, w radzie czy w sejmie. Tam gdzie jest wojna to męska sprawa i równouprawnienia nie ma.

#pieklokobiet

Xtreme2007 - Rząd Ukrainy nie pozwala wyjechać mężczyznom w wieku 18-60 lat z kraju. ...

źródło: comment_1645780723Mplvp3Jeyw8pnGiMzhMx0u.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bacaa90 no cóż trudno, albo jesteś w stanie oddać życie za ojczyznę i z racji tego masz pewne przywileje, czyli możliwość decydowanie o kształcie swojego kraju albo jak to mowily podczas protestow przeciw aborcji " wyp****alac".
Bo co to za interes jedna strona przegloswywuje drugą jak ma kraj wyglądać, a ta druga strona musi ponosic konsekwencje ich głupich wyborów, I za nie ginąć. Super interes po prostu.

A co wina jest
  • Odpowiedz
  • 1
@push3k-pro
@gretl
Genialne w tej dyskusji są te "wyrzuty" o patriarchacie i o tym że to mężczyźni wyłącznie decydują. Jakoś jak ostatnio sprawdzałem to kobiety mają takie same prawo wyborcze jak mężczyźni, a jednak kobiet z prawem wyborczym jest więcej niż mężczyzn.
  • Odpowiedz
@bacaa90: ok to wytłumacz w takim razie skoro feministki są świadome że to wina konserwatyzmu to dlaczego w imię feminizmu nie pójdą walczyć i nie będą ginąć za feminizm. Wykorzystanie faktu przez feministkę że żyje w konserwatywnym kraju i korzystanie z przywilejów nadanych przez społeczeństwo jest hipokryzją z jej strony
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: Moja babcia była w wojsku w trakcie II wojny światowej. Po prostu kiedy formowano Ludowe Wojsko Polskie z ludzi wywiezionych na Syberię, chcieli mieć też mieć trochę kobiet w armii. Babcia miała akurat 20 lat i została zwerbowana. To była zwykła dziewczyna ze wsi, pomagająca na gospodarstwie. Ppdpbno raz wzięli oddzial kobiet do ściągania rannych z pola bitwy, ale ich śmiertelność była tak duza, że nie chcieli tego powtarzać.
  • Odpowiedz
  • 2
A gdyby tak walczyć o to by każdy miał wybór, czy chce walczyć, zamiast o obowiązkowy pobór dla wszystkich?
  • Odpowiedz
Panowie, lasy. Kryć się. A dopiero kiedy armia czerwona je zgwałci rozpocząć kontrnatarcie. Niech mają swój feminizm. Ja nie mam zamiaru ginąć za ukrainę, niech p0lki wezmą na siebe pierwsze udzerzenie.A potem mogę zabijać ruskich tuzinami

@vympayer: Skichać się mozesz, a nie zabijac kogokolwiek. Niczym się nie roznisz od tej laski, którą krytykujesz, twierdząc, ze obce kobiety powinny byc zgwałcone, bo są Polkami. Tez się rozporządzasz cudzym zyciem
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: ale #!$%@? jesteście. Jakoś moja dziewczyna tak nie #!$%@? i wiele innych. Incele odklejone od rzeczywistości patrzą na atencjuszki też odklejone od rzeczywistości i tworzą sobie na ich podstawie światopogląd xD
  • Odpowiedz
@bacaa90: stereotypowo określasz kobiety jako niezdolne do walki + skoro kobiety nie chcą być traktowane jak żywe inkubatory to niech przestana korzystać z tego przywileju i nie #!$%@?ą przy najmniejszym zagrożeniu xD
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: Zgadzam sie jak najbardziej, ze to niesprawiedliwe i seksistowskie, że tylko męzczyzni muszą ginąć na wojnie. Uwazam, ze wojsko powinno byc zawodowe i ochotnicze, nie z poboru. Jednak twój post rowniez reprezentuje nieuzasadniony seksizm. Obwiniasz jakies mityczne feministki za działania MĘŻCZYZNY - prezydenta ukrainy, ktorego decyzja wyraznie wynika z tradycjonalistycznych przekonań. Feministki nie mają tu nic do rzeczy, a screen z jakimś durnym żartem z tiktoka, zdecydowanie nie jest
  • Odpowiedz
  • 1
@Xtreme2007 super, ale to ty dzwonisz. Zadzwoń jak już będzie po wojnie, a nie, mydlisz ludziom oczy i odwracasz uwagę od najważniejszego tematu ( _)
  • Odpowiedz