Wpis z mikrobloga

Ja prdl obudziła mnie gorączka, trzęsę się, do tego na leżąco mam trudności z oddychaniem, puls 100 i niesamowity ból a w zasadzie pieczenie, promieniujące spod mostka tak jak ból brzucha i do góry, ból w klatce piersiowej i ból promieniujący do szyi, gardła. Jedyna pozycja jaka przynosi ulgę to siedzenie po turecku. Każda zmiana pozycji powoduje ból i krótki, urywany oddech. Jest może na nocnej jakiś medyk? To jakiś zawał, stan przedzawałowy? Temperatura 37,6 a trzęsie mną momentami zimno. Mam się bać i dzwonić po pogotowie? Ciśnienie 144/89 puls 100.
#zdrowie #medycyna #lekarz #pytaniedoeksperta
  • 16
@dzieju41: czleniu ja sie nie znam ale to "pieczenie" to chyba dosc niepokojace, zadzwon moze po pogotowie tylko zapisz na kartce wszystkie objawy zebys sie nie motal i nie zawracal gitary w razie gdyby to byly zwykle nerwobole czy cos
@szzzzzz
@DROPTABLEusers Skończyło się na wezwaniu karetki, EKG nie pokazało żadnych niepożądanych zmian, test covida ujemny, podali mi kroplówki rozkurczające, okazało się, że wysoko uniesioną przepona i ruch kwasów żołądkowych dawały taki efekt. Jedynie gorączka w tym się nie zgadza. Zalecono leki osłonowe, z tych od nadmiaru kwasu i jego neutralizacji. Po jakiś 30 minutach od podania kroplówki silne bóle ustąpiły. Teraz muszę się udać do lpk celem skierowania do gastrologa. W
@szzzzzz: Niestety nie jest tak dobrze, ten refluks żołądkowy wiąże się z wizytą u gastrologa a tam czeka mnie nieprzyjemna gastroskopia. Potem jakieś leki i dieta czyli rezygnacja z używek, niezdrowego jedzenia czyli wszystkiego co najsmaczniejsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)