Wpis z mikrobloga

Taka dygresja - dzisiaj pojawiła się masa artykułów, tu cytat z jednego na WP:

W poniedziałkowy wieczór Władimir Putin wygłosił orędzie do narodu, w którym m.in. poinformował o uznaniu niepodległości dwóch "republik ludowych". Uwagę odbiorców zwróciły nie tylko słowa prezydenta Rosji, ale także widoczny w tle komputer ze starym systemem Windows i pożółkłe telefony.

^ my jako kraj jesteśmy naprawdę upośledzeni jeślinawet zasrani dziennikarze nie rozumieją, że wystąpienie Putina to przekaz nad którym pracują najlepsi specjaliści z KGB i biura propagandy, i jeśli "niechcący widać jego komputer haha" to #!$%@? widać go CELOWO i jeśli jest tam widoczny #!$%@? windows Xp to jest widoczny w konkretnym celu. Jeśli telefony sa stare i pożółkłe to dlatego, że zdecydowano, że pierdylion ludzi na syberii uzna to za fajny przez a przy okazji przeciwnik cię nie doceni.

Jestesmy zgubieni, bo jestesmy debilami.

#ukraina
  • 17
@NieistotneKto: ale ty ogarniasz, że to co pisze wp a to co widzą analitycy wojskowi czy CIA to niekoniecznie to samo? Lustrzane odbicia typów którzy ustawiali Putinowi scenografię, TACY SAMI ludzie, tylko po drugiej stronie Atlantyku, potem te nagrania oglądają i analizują.
W tym wszystkim chyba tylko zegarek Szojgu mógł być faktycznie pomyłką, a i to nie jest do końca pewne.
@slapdash: No, mam nadzieję że masz rację, po prostu ubolewam nad poziomem naszego dziennikarstwa i społeczności, bo tutaj też wykopki rechotały z windowsa. Mam nadzieję, że nasze służby nie są aż tak durne.
Mam nadzieję, że nasze służby nie są aż tak durne.

@NieistotneKto: też mam taką nadzieję. Ale takie nagrania na pewno się ogląda i analizuje, bo to jest część walki informacyjnej - jedni pokazują to co chcą żebyś zobaczył, inni szukają czegoś co tamci mogli przeoczyć itd. itd.
@NieistotneKto: szachy 5d windowsem xp. Putinowi podmienili komputery i telefony w prywatnym gabinecie na stare, żeby ludzie na Syberii w swoich malutkich telewizorach 15 calowych to widzieli i zmienili o nim zdanie, ten to jest geniusz. Przy okazji wyprowadził w pole cały wywiad USA, bo Biden myślał, że rozmawia z nim przez stary telefon, a tak naprawdę rozmawiał przez nowy. Szach mat.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NieistotneKto: najlepsze są obszerne analizy dlaczego Putin to robi, tysiące gówno analiz a wystarczy sobie przeczytać co mówili lata temu rosyjscy stratedzy i geopolitycy np. Dugin. Oni realizują to co sobie zapisali a my ciągle się dziwimy. Kraj który powinien być jak Izraela, kraj z taką przeszłością jak polska a my przed w trakcie i po szkodzie nadal nie jesteśmy mądrzy. Cały nasz wysiłek wychowania wsadzamy w płacz nad swoim losem