Wpis z mikrobloga

Potrzebowałem kredyciku na remont. Jedyna w miarę akceptowalna oferta jaka mi wpadła to Raiffeisen. Wypełniam ten ich wniosek w apce, zapytanie o źródło dochodu - działalność. No i jak tylko to kliknąłem to z miejsca odrzucone, bez dalszych pytań, jakiejkolwiek analizy czy zapytania o kwoty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wcześniej nigdy nie miałem odmowy, wszystkie kredyty spłacone dużo przed terminem i aktualnie brak zobowiązań. Ale była umowa o pracę...

Ehh, niby fajnie płacić mniej podatku na działalności i mieć więcej wolności, ale nie ogarniam czemu jestem podczłowiekiem jeżeli chodzi o kredyt. No nic, remont jednak za pół roku gdzieś wpadnie ¯_(ツ)_/¯

#kredyt #banki #dzialalnoscgospodarcza
  • 7
@Rizin może rozliczasz się ryczaltem? nigdy nie dostałem odmowy kredytu a też dochód tylko z działalności. Najlepiej zawnioskuj w banku gdzie masz konto
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rizin: a jak długo prowadzisz tę działalność? Jak poniżej roku to nic dziwnego. Ogólnie kredyty na jdg to jest zawsze ból dupska

Niewykluczone też, że lokalnie w placówce banku dało by się to ogarnąć - może w appce automat odrzuca po prostu, a sam bank byłby skłonny udzielić pożyczki
@Rizin: Nie jestem bankiem ale działalność bardzo szybko można otworzyć/zamknąć i tak naprawdę ciężko sprawdzić dochody bo sam je deklarujesz. Jak masz papier, że jesteś zatrudniony na umowę o pracę to pewniejsze z poziomu banku. Tak mi się wydaje.