Wpis z mikrobloga

@jamesbond007: hmmm byleby stały dopływ ciepła był na spięte miejsce. ale ciepły ręcznik łatwiej zrobisz - ugotuj spory garnek z umiarkowaną ilością wody, do wrzątku, nałóż ręcznik, poczekaj chwilę żeby się nagrzał ale nie zmókł od pary !. voila, plastry mogą się schować :3.

Ewentualnie możesz ugotować wody, zdjąć z kuchenki i owinąć dno od zewnątrz, coby nie było mokre w ogóle, ale to wersja z kombinowaniem jest.
  • Odpowiedz
@jamesbond007: tylko jeśli to dysk i rwa kulszowa, to nie wolno rozgrzewać. Dlatego pytałam co boli. Jak wypadł dysk, to maść Dip Rilif, leżenie na brzuchu oraz sterydy i tramal :/
  • Odpowiedz
@jamesbond007: mi wypadły dwa i biegałam tak po mieście, byłam na pogotowiu, wróciłam taksówką do domu. Dopiero na drugi dzień nie mogłam podnieść się z łóżka :)
  • Odpowiedz
@xyz23: Hm... używanie tych określeń "wypadnięty dysk" jest dość potoczne, również w kontaktach z lekarzami. Mocno podejrzewam, że jednak dysk Ci nie wypadł. Dlaczego nie mogłaś wstać po nocy? Dłuższa historia, ale raczej miało to związek z napięciem mięśni, które w nocy nieco się rozluźniają zawsze - efekt to jeszcze większe wysunięcie (uwypuklenie) jądra miażdżystego z przestrzeni dysku (ale nie wypadnięcie) :)

@jamesbond007: nie ma w człowieku takiej struktury, niczego
  • Odpowiedz