Aktywne Wpisy
darknightttt +22
O co chodzi z tymi facetami po 30? Spotykam się, jest ok a on już chciałby mieszkać razem po kilku miesiącach. Po co się tak spieszyć i już tworzyć plany na przyszłość skoro dopiero się poznajemy? Przecież ja nie rzucę nagle wszystkiego, nie będę planować planów na resztę życia po takim krótkim czasie. To nie ma sensu bo na takim etapie wszystko może się rozpaść z dnia na dzień. Po co skracać
Teraz mi się przypomniało, że kilka lat temu była podobna sytuacja z dwoma laskami z Danii i i Norwegii. Poleciały do Maroko i spały pod namiotem w jakimś miejscu z dupy, daleko od cywilizacji, ciemne, niebezpieczne rejony, nikt o zdrowych zmysłach by tam się nie rozbił, nawet dorośli mężczyźni unikali takich miejsc. Znaleziono je zgwałcone z uciętymi przez Islamistów głowami.
Może sytuacja nie identyczna ale podobna - One też, tak jak Anastazja
Może sytuacja nie identyczna ale podobna - One też, tak jak Anastazja
Tytuł:
Konklawe
Autor:
Robert Harris
Gatunek:
kryminał, sensacja, thriller
Ocena:
7/10
ISBN:
9788379859443
Tłumacz:
Andrzej Szulc
Wydawnictwo:
Albatros
Liczba stron:
336
Szukając książek w klimatach podobnych do tych, których autorem jest Steve Berry natrafiłem na Roberta Harrisa. Po szybkim zapoznaniu się z jego twórczością mój wybór padł na „Konklawe”, akcja tej książki zaczyna się gdy umiera urzędujący papież, „stojący kością w gardle” dla środowisk konserwatywnych w obrębie Kurii. W związku z tym zadanie zorganizowania konklawe spada na kardynała Lomeliego, a w ostatniej chwili przed tym wydarzeniem pojawia się nieoczekiwanie kolejny kardynał, wyniesiony do tej rangi przez papieża w tajemnicy, uprawniony do głosu. Podczas wydarzeń w Kaplicy Sykstyńskiej widzimy, że walka o tron papieski, tak jak w polityce, jest związana z intrygami, spiskami oraz zwalczającymi się wzajemnie stronnictwami, mimo tego są tam osoby próbujące znaleźć natchnienie w Duchu Świętym. Podczas czytania akcja wydaje się bardzo przewidywalna, ale jest to mylne wrażenie, na które sam się złapałem, choć nie ma co oczekiwać rewelacji takich jak u Dana Browna.
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
EDIT: Źle to ująłem. Nie "tak mniej więcej było", ale sporo rzeczy się zgadza, przynajmniej z tego co mi wiadomo.
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (7.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki: kryminał, sensacja i thriller
Gatunek książki: powieść
Jesteś pierwszym recenzentem tej książki tutaj :)
Podobne książki:
1\. Brud (Bartosz Kurek)
2\. Gambit zabójcy (Tony Kent) - najnowsza recenzja usera ali3en ★★★★☆ (7.0 / 10) - Wpis
@Mfalme_Kitunguu: skoro szukałeś podobnego klimatu, to pewnie lubisz. Co byś polecił na start od tego autora?