Wpis z mikrobloga

Pograłem trochę na demo #ps5 #cyberpunk2077 - ogólnie to jak jeszcze ogarniam strzelanie w innych grach, tak tutaj się gubię w grze na padzie. No trochę nie dziwię się, że ludzie narzekają na gameplay - na PC jest o wiele lepiej grać. Za to płynność jest miodzio na PS5.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trzeci: bo zle jest zrobione sterowanie kamerą analogiem. zle dopasowana predkosc obrotu kamery do stopnia wychylenia galki (przynajmniej na wersji niedlugo po premierze, bo na tej wersji grałem)
  • Odpowiedz
@trzeci: kamera jest tragiczna. Strasznie się gubię, odpaliłem z ciekawości jakiegoś fpsa żeby zobaczyć czy po prostu z wprawy wyszedłem i ewidentnie wina cyberpunka. Płynność ok ale bugów dość sporo zauważyłem w ciągu godziny wczoraj
  • Odpowiedz
@jc_denton: Jest, ale jest gumowate. To znaczy łatwo celujesz, zaczyna przyciągać ale jak przegapisz moment to niczym na gumie przelecisz nad celem w drugą stronę. Nie wiem na ile to jest normalne, ale ciężko mi było efektywnie power-gunami strzelać. Ze smart weapon jest w pytkę, w końcu zbieracz jest na pół ekranu :E
  • Odpowiedz