Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram #ksp #kerbale

Zainspirowany przez @88mph postanowiłem spróbować swoich sił w budowie stacji kosmicznej. Parę ładnych godzin zajęło mi opanowanie podstaw dokowania, ale potem było już z górki. Niestety, podczas przyłączania 3-go modułu (ten z kratownicą w kształcie krzyża) zorientowałem się, że nie umieściłem docking portu w miejscu gdzie planowałem łączenie :(. Szkoda mi było straconego czasu, więc postanowiłem spróbować połączyć się od boku. Jakimś cudem się udało i efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył, ale odbiło się to na stabilności stacji. Boje się teraz wykonywać nią nawet najdrobniejszego manewru :)
fliperro - #kerbalspaceprogram #ksp #kerbale

Zainspirowany przez @88mph postanowił...

źródło: comment_s2PDTfc0ZqEKAYUiYnnxO82pmJyLDGz6.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@gali20: Z praktycznych względów najważniejszy to możliwość dotankowania rakiety przed dalszą drogą. W dalekich misjach baardzo przydatne :)
  • Odpowiedz
@fliperro: ale dopakowałeś paneli :) będą Ci utrudniały rozbudowę stacji. Ja, kiedy robiłem swoją, zrobiłem oddzielny moduł zasilający (dwie długie kratownice z symetrycznie umieszczonymi chyba 16 duzymi panelami)

Twoja i tak wygląda fajnie. Ile masz na niej elementów? Gra się nie tnie? Moja stacja na 0.21 miała ponad 500 elementów i się trochę cięła animacja...
  • Odpowiedz
@jack-lumberjack: To moja pierwsza stacja więc wszystko robię dość chaotycznie i bez składu:) Nie wiem ile mam elementów (można to jakoś sprawdzić?), ale faktycznie przy zapalonych światłach zaczyna się przycinać.
  • Odpowiedz
@jack-lumberjack: @fliperro: A jak wyglada sprawa z dokowaniem? Bo ja sie zatrzymalem na 0.20, gdzie to dokowanie bylo dla mnie totalnie nie do zrobienia i za trudne, a nie jestem swiezakiem (mun i minimus, tam i z powrotem, rozne eksperymentalne pojazdy na obu, pojedyncze stacje badawcze na orbitach i powierzchniach, lot ze stacja badawcza na dune w miedzylodowaniem na jej ksiezycu gdzie tez zostawilem stacje badawcza (ogolnie projekt tej rakiety,
  • Odpowiedz
@JamesikR: Ja uczyłem się dokowania z tego tutoriala http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Tutorial:_Gemini_6A_and_7 Właściwie to najtrudniejszy jest dla mnie zawsze początek czyli start i zbliżenie się na odległość poniżej kilku kilometrów. Samo zadokowanie to już właściwie formalność przy tym.

Moja stacja ma w tej chwili 242 party i waży 111 ton. Niestety gra zaczyna mocno zwalniać. Chyba sobie odpuszczę dalszą rozbudowę :(
fliperro - @JamesikR: Ja uczyłem się dokowania z tego tutoriala http://wiki.kerbalspa...

źródło: comment_sVHjedj8oQM7ozEoPx34c1hW7ygTnoxP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz