Wpis z mikrobloga

Chciałbym w końcu aby mój dashboard był bardziej czytelny, więc pomyślałem, że 3 ważniejsze encje w jednym poziomym stosie załatwią sprawę. Otóż nic bardziej mylnego. Encje, które w '"normalnym trybie" są wielkościowo ok - tak w poziomym stosie jakims cudem zmniejszyły się do średniej wielkości ledwo czytelnych ikon. Znowu muszę przekopywać meandry internetu, żeby coś znaleźć lub żeby ktoś mi w wolnej chwili to wyjaśnił. Jakby nie można było złapać i przeciągnąć krawędzią na wybrany rozmiar. Nasunęła mi się trochę taka refleksja: jakże zaczął mi się podobać HA kiedy przeszedłem z niezwykle archaicznego Domoticza, ta mnogość funkcji, automatyczne wykrywanie przekaźników Shelly, Blebox, parowanie z #sonoff oraz automatyzacje itd. Ale muszę stwierdzić, że wygląd i zarządzanie jego interfejsem to straszne gówno. Nawalone korbek, przełączników to tak jakby twórcom zależało, że "to tak ma wyglądać i #!$%@?!" Mam chyba z 16 encji i chaos nad którym nie mogę zapanować od dłuższego czasu #!$%@? mnie niemiłorzębnie. Komuś się udało, żeby HA wyglądał tak jakby chciał, żeby wyglądało? Nie chcę żadnych iOS themes, tylko dostosować rozmiarami kilka encji i zablokować je na swoim miejscu - tyle. Ma ktoś jakieś kody na to? #homeassistant #inteligentnydom #smarthome
Pobierz
źródło: comment_1643884340577ZKfvg7Y0OJCzE1U1S9m.jpg
  • 10
@art212: Rozumiem ze robisz nowy dashboard przez UI.
W tej sytuacji dodajesz sobie przykladowo horizontal-stack, potem w nim dodajesz dwa vertical-stacki, potem w kazdym kolejne horizontal stacki i np w ten sposob podzielisz dashboard na polowe, w kazdej polowie bedziesz miec kilka vertical stackow i w nich dodasz sobie rzeczy.