Aktywne Wpisy
13sierpnia +28
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Jak zemścić się na byłej #!$%@? #!$%@? co mnie potraktowała jak śmiecia proszę o podpowiedzi #zwiazki
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Chcę sprzedać praktycznie drona. Kupiony jako używka, ale okazał się być praktycznie nowy. Baterie 0 cykli. Cena takiego pakietu jak mój zaczyna się w okolicach 4600-4700zł w sklepach. Ale że mi się udało go okazyjnie kupić - chcę sprzedać za 3500zł. I nie ma dnia, żeby na OLX nie dostać wiadomości 'kupię za 2000', 'kupię za 2500'. Wczoraj wiele mówiąca wiadomość '2800?'. Dla żartu odpisałem (zazwyczaj zostawiam takie wiadomości bez odpowiedzi), że ok, pod warunkiem że mowa o samym dronie, bez dodatków (a że moja wersja to 'FMC', w pakiecie są 2 dodatkowe baterie, każda wartości ok. 500zł, torba, hub do ładowania baterii, filtry itp. Łącznie cena dodatków na wolnym rynku to jakieś 1300zł). Koleś odpisał, ze za tą cenę że bez dodatków, ale z 2 bateriami.. Przejrzałem oferty na olx i jest jeden jedyny dron za 2500, bez żadnych dodatków, bez jakichkolwiek informacji o stanie baterii (u mnie baterie nówki!). Kolejne - okolice 3000zł z jedną baterią, bez dodatków, też używany. No to mu odpisałem, że za 2800 to wyłącznie sam dron z jedną baterią, bez dodatków, a ten obrażony, że taki zestaw kupi dużo taniej :-) No to życzyłem mu tylko powodzenia i poprosiłem żeby przesłał tą ofertę gdzie to samo w takim samym stanie jest dużo taniej, chętnie obejrzę ofertę. Niestety nie przysłął :-)
Naprawdę nie wiem czego ludzie oczekują. Sprzedaję sprzęt, który ma gwarancję, mam fakturę zakupową, jest praktycznie nowy, o 1200zł taniej od cen sklepowych, to jeszcze wybrzydzają ;-)
#olx #januszeolx #sprzedam
@husky83: Tanio kupić dla siebie albo zrobić biznes odsprzedając drożej.
Targować się muszę, bo się uduszę...
Od czasu, kiedy zacząłem dawać ceny zawyżone,to i ja szczęśliwy,bo sprzedałem drożej, reszta też,bo coś wynegocjowała
Kiedyś wystawiłem drona za 400 to targowali do 350. To zmieniłem cene na 500 i za 450 poszedł XD
@husky83: To tak średnio to nowe gdzie w nowym masz dwa lata. Roczny sprzęt sprzedajesz jako nowy i jeszcze doliczasz koszt dodatków których samych byś w tej kwocie nie sprzedał.
Standardowy obraz p0laczka-sprzedawcy na OLX. Każdy tam wystawia nówki które jednak są wyjęte z kartonu a paragony mają rok.
Oczywiście, wielki pan się dziwi czemu nikt
@m0rgi: owszem, za 1200 więcej. Czyli do tego za ile ja mam wystawiony trzeba dołożyć 35%. Za 300zł na rok (około, nie pamiętam dokładnej ceny) wykupujesz Care, który gwarantuje naprawę / wymianę drona nawet jak z własnej winy go rozbijesz. Dodam, że raczej większość osób go wykupuje, bo w dronach nic się raczej nie psuje samo, a od upadków, których gwarancja nie obejmuje.
W opisie jest wszystko co powinno być. Stan określony jako używany, a w opisie info o bateriach