Aktywne Wpisy
duron1802 +156
Darthal +24
Wyobrażacie sobie w ogóle leżeć razem z dziewczyną, gdy ona jest przytulona do was, oglądać jakiś film na netfliksie, całować się w między czasie, dotykać, spać razem czując jej ciało obok. To uczucie że ona was kocha, pożąda was, stara się. Przecież to musi być coś zajebistego.
#samotnosc #przegryw
#samotnosc #przegryw
Szczegółów nie ma, bo beda ustalane - w tym limit przewozów. Polska obiecuje znacznie zwiekszyć liczbe zezwoleń, a Ukraina oprócz przepuszczenia ruchu kolejowego zgodziła sie konsultowanie planu rozbudowy infrastruktury i przejśc granicznych - przypominam to brak rozbudowy przejść był oficjalnym powodem zmniejszenia przez PL zezwoleń przewozowych dla UA.
Dodatkowo jest tez mowa o ułatwieniu dla Orlenu w kwestii wejscia na rynek ukraiński.
Jeszcze coś o wspołpracy KGHM.
https://www.unian.net/politics/polsha-i-ukraina-obnarodovali-sovmestnoe-zayavlenie-v-sfere-infrastruktury-novosti-ukraina-11689072.html
#ukraina #neuropa #4konserwy
Rozbudowa przejść z UE jest też w interesie Ukrainy, więc spoko ¯\_(ツ)_/¯
A co zyskaliśmy, tylko to co straciliśmy czyli odblokują nam transport i to nie wiadomo kiedy. Jeśli rozbudują przejścia graniczne to rozbudują to za Polskie pieniądze ofiarowane Ukrainie w formie
@alfaiomega1: Podana jest data. Liczby dodatkowych zezwoleń tęz przecięz nie podano.
@alfaiomega1: Daj wiarygodny link dowodzacy, że to jest bezwrotna pozyczka w przeciwnym razie uznam, że to sobie zmysliłeś dla propagandy.
@szurszur:
Ponawiam pytanie - skad wziąłeś info o tym, że pożyczka jest bezzwrotna, bo ja o to pytam, a nie o to czy jest jakakolwiek pozyczka?
@alfaiomega1: daj linka na dowód bo pierwszy raz taka informacje widze,a skoro ją widziales to predzej znajdziesz.
Poza tym dziwne, ze została umorzona skoro jeszcze nie została zrealizowana.
Moim zdaniem powinna obowiązywać zasada wzajemności w stosunkach z Ukrainą, całkowite zamknięcie dostępu do rynku dałoby do myślenia ukraińskim władzom.
@szurszur: Miedzy wierszami to dość ogólne pojęcie
Nie czytałem tej umowy ale wydaje mi się że Polska by taki proces wygrała bo tak jak mówiłem przewozy są regulowane umowa z 1992 roku. Poza tym umowa została zawarta w 2016 rok, nawet jeśli Polska by to przegrała i musiała by zwiekszyć limity to może nie byłby to do 200 tys ale do liczby
Komentarz usunięty przez autora
@alfaiomega1: być może, a ile wtedy było zezwolen?