Wpis z mikrobloga

noc kruka ma słabo zbalansowane pancerze.

po co kupować średnią zbroję najemnika (albo dostać potem od gorna), jak na tym etapie gry powinniśmy mieć zbroję wodnego kręgu która ma te same staty a jest za darmo

po co kupować ciężką zbroję bandyty, jak zaraz możemy mieć zbroję strażnika kruka

po co kołować zbroję z płytek pełzacza, jak zaraz dostaniemy pancerz paladyna/łowcy smoków który ma lepsze statystyki.

średni pancerz łowcy smoków - wydajesz 12k na pancerz, a potem jeszcze 20k będziesz potrzebował na ciężki pancerz łowcy smoków

#gothic
  • 6
@haxx: Akurat opcja z pancerzem łowcy smoków jest spoko, bo przynajmniej masz na co wydać ten niepotrzebny hajs, który masz jako najemnik.
Resztę to w sumie można traktować jako rzeczy kolekcjonerskie bardziej, chociaż tak jak mirek wyżej wspomniał, zbroja z płytek to raczej pomysł taki, że lecisz do Gestatha od razu na początku 2 rozdziału i sobie ją załatwiasz.
@falwack: no nie wiem, ja zawsze kasy miałem na styk żeby te 20k wysupłać

@Rodjer: @falwack: no ale to trochę dziwne jest, bo 90% graczy nie trafi na Gestatha w drugim rozdziale, bo to nie jest po drodze do żadnej kopalni rudy. Większość graczy spotka Gestatha dopiero idąc na kamiennego smoka, ale wtedy już zbroja z płytek pełzaczy zupełnie nie ma sensu bo masz już zbroję łowcy smoków lub
@falwack: @Rodjer: dobra, zrobiłem sobie ten pancerz. w sumie całkiem spoko, przyda się przy eskortowaniu diega bo jakbym założył zbroję strażnika kruka to diego chyba mnie zaciuka