Aktywne Wpisy
Tęsknicie czasem za pierwszymi, niewinnymi miłościami? Ja czasem tęsknie za Adasiem z podstawówki, co mi mówił ładnie cześć i odprowadzał do szkoły.
Teraz robi czasem biznesy z moim ojcem i się boję, że go spotkam w końcu i umrę ze wstydu.
Teraz robi czasem biznesy z moim ojcem i się boję, że go spotkam w końcu i umrę ze wstydu.
drivent +14
#przemyslenia #wykop
Komentarz usunięty przez autora
@wyindywidualizowanyentuzjasta Wszystko dokładnie tak. Pamiętam, że było jakieś przejęcie Wykopu przez Allegro. Tak naprawdę, nie ma dla mnie większego znaczenia kto jest właścicielem. Wg mnie opierdziel należy się obecnym władzom Wykopu, a czy oni coś z tym zrobią czy nie, to ich (i ewentualnych przełożonych) sprawa. Ale szkoda, klimat się zesrał i tylko dzięki czarnolisto i hashtagom jeszzcze tutaj jestem.
Jeśli skład osobowy się nie zmienił, a obecnie nic nie robią to raczej to nie jest wina tych osób. Podejrzewam że:
- Nawet jak chcą coś robić, to zarząd im zakazuje. Mają inne plany lub kasa w Excelu się zgadza i mówią, żeby nie ruszać, bo będzie gorzej.
- Jak to było ich, to jak dbali, to zarabiali na tym więcej lub mieli łatwiejszą pracę na później. A teraz jak są pracownikami to nie chcą swojego wolnego czasu poświęcać, bo wypracowany zysk i tak zgarnie właściciel. Robią tylko to co muszą (za co mają płacone). Nawet jak zgłoszą wyżej, że coś potrzeba, to zarząd nie godzi się na dodatkowe wydatki (patrz wyżej), a za darmo robić nie będą, bo nic z tego mieć nie będą (patrz wcześniej).
- Oczywiście może też być tak, że po tylu latach im się już się chce. Ale zbiegło to się w czasie z wykupieniem i nagle wszystkim osobom, także to raczej nie wina tych
Obecnie jest w zarządzie wykopu razem z synem typa który był pierwszym inwestorem w Wykop. (stary dał młodemu wykop chyba żeby sobie prowadzenie biznesu poćwiczył) Obaj mają jescze jakaś
Po prostu inwestor, który to kupił uznał (słusznie), że ten projekt nie rokuje na zwiększenie wartości inwestycji w przyszłości - tak działają fundusze inwestycyjne - tak naprawdę w dupie mają to co produkt robi, interesuje ich to czy będzie go można sprzedać za więcej w przyszłości.
Pod tym względem wykop był raczej dla nich nieudaną inwestycją.
W związku z tym wykop jest
@Trollunio: a dziwisz im się? Bo ja wcale.
Gdyby tu, w tej dyskusji dajmy na to z nagła pojawiła się Elfik, z