Wpis z mikrobloga

#samsung #informatyka #telefony #szajsung Czy ma ktoś telefon galaxy s20+ ? Takie g---o jakie to jest to jest kpina dla tej firmy. Bluetooth wszelkich urządzeń w kółko rozłącza jak p----------y. Jestem cukrzykiem i potrzebuje mieć połączenia z pompą i sensorami do pomiaru glukozy ale to g---o odrażające S20+ ciągle się rozłacza. Cały dzień jedno wielkie rozłaczanie. Nie mam zapasowego telefonu by podłączyć produkty podtrzymujące moje życie a ta firemka nie daje zapasowego na czas gwarancji. Ma ktoś pomysł jak ten syf ogarnąć by bluetooth wreszcie nie zrywał?
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miesozercy_pod_noz: Jak ci nadal nie będzie działać tak jak chcesz (czyli wyłączysz wszystkie opcje oszczędzania baterii + dodasz wymagane apki tak żeby nie były killowane), bo Samsung ChimeraPolicyHandler będzie zabijać procesy, to możesz rozważyć Google Pixel (ma czysty android, więc nie będzie takich kwiatków jak w Samsung/Xiaomi/Huawei) lub inne polecane opcje z dontkillmyapp.

S22 może mieć podobne problemy jak ten co masz (s20+).

Ewentualnie jakiś Sony, ale ogólnie oni mocno w tyle
  • Odpowiedz
@mkoval33: No mi zależy głównie na dobrym bluetooth bo używam sensora do pomiaru glukozy i on wysyła co chwile dane na zywo na telefon. Tak samo pompa insulinowa komunikuje się z telefonem bo aktualizuje informacje o dawkach insuliny. Więc to jest podstawa. Brakuje mi możliwości organizacji: np poustawiania sobie ikon tak jak chce w dowolnych miejscach na ekranie. Nie mam wglądu w aplikacje. Nie mogę zagęścić ilości ikon. System zrobiony
  • Odpowiedz
@mkoval33: Niestety nie pomogły te ustawienia z aplikacji, którą dałeś bo nadal mi ubija i tracę łączność z sensorem do pomiaru glukozy. Powinien pobierać dane o stanie cukru co 5 minut a spóźnia się co chwile, 7 minut, 12 minut. Także nie wiem.
  • Odpowiedz
@miesozercy_pod_noz: UUu ale kaszana, cos bym dalej poszukal (na roznych forach).
U mnie np. timery dzialaja i bitcoin checker tez działa - a nie działał przed ustawianiem.
Warto wspomniec ze robilem reset koma itd.

Na pewno wszystkie opcje
  • Odpowiedz
@mkoval33: No chciałem kupić rakiete telefon żeby dźwignął tu wszystko i nie żałowałem pieniędzy bo kto kupuje tel za 6k. Natomiast to jakieś nieporozumienie, próby uszczęśliwiania na siłe kosztem funkcjonalności.
  • Odpowiedz