Wpis z mikrobloga

Mirki, też macie wrażenie że sprzedawcy w sklepach o ciut wyższym standardzie wyżej srają niż dupę mają? Ostatnio odwiedziłem kilka takich sklepów (salony jubilerskie, sklepy z garniturami) i w połowie z nich miałem wrażenie że traktuje się mnie jak jakiegoś biedaka który tam nie powinien wejść xD Byłem ubrany bardzo casualowo, tak jak mi wygodnie, miałem też już trochę znoszoną kurtkę. A według pracuj pl zarabiam więcej niż 90% polaków (dobre stanowisko w korpo). I nigdy nie patrzyłem na ludzi przez pryzmat zarobków, ale #!$%@?, sami się o to proszą ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#zalesie #gownowpis
  • 34
@chrupki_z_zupki: Najbardziej mnie to raziło w vistuli. Co najmniej dwa razy miałem przypadek, że normalnie ubrany albo w spodenki w lato wszedłem do salonu a dwie babki za ladą i żadna nie raczyła podejść i zapytać a akurat bym coś kupił ¯\_(ツ)_/¯ od tamtego czasu nie wchodzę
@Djodak: @Niedobry: przyznam że przez chwilę pomyślałem o tym żeby kupić sobie kilka koszul i ubierać się mniej casualowo, prawie zadziałało xd
@ConanLibrarian: wcześniej byłem biedakiem i nie odwiedzałem takich sklepów, to była dla mnie nowość
@magliarosa: ja zacząłem od oglądania raczej droższego garnituru to w miarę szybko się mną zainteresowano, ale np w takim aparcie siedziały 4 laski i żadna nie podeszła xD A jak ja sam
@chrupki_z_zupki moim zdaniem twój ubiór nie ma nic do tego, raczej ty byłeś speszony bo jak mówisz nie bywałeś w takich miejscach, a one widzą że nie czujesz się w tym sklepie komfortowo więc z góry jak debile zakładają ze nic nie kupisz. Więcej luzu mireczku jak wchodzisz do drogich miejsc to zachwuj się tak jak by było twoje i wtedy napewno nie będziesz miał wrażenia że cię pretensjonalnie traktują
@chrupki_z_zupki pamiętam kiedyś chodziliśmy tak ze starym po sklepach i na to samo zwróciłem uwagę xD i w galerii stała jakaś audica nowa i pani zapraszała nas "wejść zobaczyć jak takie wygląda w środku" xD stary przeczytał specyfikacje i mówi jej że przyjechał tu lepszym to prychnela mówiąc "ta, na pewno" xD

Ojciec był w klapkach i to rozzłościło polakow xD
@chrupki_z_zupki: to zjawisko często widzę w Sephorze/Douglasie. Panie z obsługi zachowują się jakby pracowały w Harrodsie, a weź się spytaj o krem z konkretnym składnkiem albo niepopularną nutę zapachową perfum i nagle zatkało kakało XD
A jak wejdziesz w klapkach i t-shircie to masz 100% pewności, że przez cały pobyt w sklepie będziesz monitorowany przez ochroniarza jako potencjalny złodziej.