Aktywne Wpisy
R2D2_z_Sosnowca +173
Słyszałem, że nie powinienem wrzucać tu zdjęć dzieci bo „to nie forum dla matek” dlatego wrzucam. Sorka ale słaby jestem w dominujących pato-trędach z mirko a jedyne co potrafię to chodzić z tym gościem po parkach. Dlatego dziś Hop Lake Park, Middlebury #connecticut #r2d2zwiedza #natura
sergio91 +1
Moja dziewczyna jest dużo młodsza ode mnie. Ja mam 33, ona 24. Wczoraj sobie tak myślałem, ze jak ja będę miał 40, to ona dopiero 31, wiec wejdzie w swój prime atrakcyjności. Ja pewnie już będę miał zakola itp. Jaka jest szansa, ze wtedy ulegnie podrywajacym ją rówieśnikom?
Tytuł:
Obrona Łużyna
Autor:
Vladimir Nabokov
Gatunek:
literatura piękna
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788328091146
Wydawnictwo:
W.A.B.
Liczba stron:
288
Bardzo "normalna" pozycja jak na Nabokova. Tak, jest dużo środków stylistycznych itd, ale to nie ten sam poziom co "Ada albo Żar". Powiem nawet, że gdybym nie wiedziała, że autorem jest Nabokov, to nie byłoby to takie oczywiste po przeczytanej lekturze. Bohater jest momentami męczący, ale jego historia wciąga, pomimo tego, że czytelnik wie w jakim kierunku to wszystko zmierza. Fragmenty z partiami szachów czyta się świetnie.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #literaturapieknabookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (7.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-02-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: literatura, poeci, gatunki
Gatunek książki: powieść
Jesteś pierwszym recenzentem tej książki tutaj :)
Podobne książki:
1\. Pejzaż w kolorze sepii (Kazuo Ishiguro) - najnowsza recenzja usera Katsukyun ★★★★☆ (8.0 / 10) - Wpis »
2\. Apeirogon (McCann Colum) -
Komentarz usunięty przez moderatora
Dzięki mireczko
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora